Čižinský může začít počítat. Podnikatel s uhlím Bobela mu poslal milion

20.09.2018 13:22

Spásu Prahy slibuje dlouholetý koaliční zastupitel Jan Čižinský, který se do říjnových voleb zapojí s hnutím Praha Sobě. O tom sice není prakticky vůbec vidět, ani slyšet, ale co se financí týká, Čižinský si rozhodně nemůže stěžovat. Transparentní účet jeho spolku nabývá na objemu.

Čižinský může začít počítat. Podnikatel s uhlím Bobela mu poslal milion
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

„Platba ve výší milion korun přišla na transparentní účet Fio Banky v pondělí 17. září s poznámkou "bpd/p - Praha Sobe - darovaci smlouva 27342875". Z uvedených informací vyplývá, že uskupení Praha Sobě musí mít k této platbě také darovací smlouvu a proběhla tak se souhlasem uskupení." Informací jako první přinesly stránky Zdroj.cz.

ParlamentníListy.cz tato zjištění ověřily a ukázaly se jako pravdivá.

Firmu bdp partners založil podnikatel Vasil Bobela, u jehož jména na stránkách společnosti stojí.

„Inženýr ekonomie se zkušeností s řízením velké firmy. Působil jako finanční i generální ředitel ve společnosti Czech Coal a.s. Je manažer se střízlivým, konzervativním a realistickým přístupem k řízení projektů. Family office bpd partners je pro Vasila Bobelu zárukou kvalitní správy majetku, který partneři vlastní a ovládají. Udržení jeho hodnoty, investice do rozvoje a celková strategie family office jsou dlouhodobým cílem a starostí odpovědného správce. Tradice správy rodinného majetku, který přechází z generace na generaci s odpovědností k jeho celistvosti a udržitelnosti, to je cíl, jehož by rád dosáhl."

Bobela v minulosti podpořil rovněž neúspěšného kandidáta na prezidenta Jiřího Drahoše.

Praha sobě má na svém účtu aktuálně částku 2 388 641,87 korun. Podle průzkumů potenciálu mezi Pražany se jeho popularita odhaduje na deset procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…