Členové vlády v demisi dnes zamíří do Teplic a Ústí

14.05.2018 6:00

O dopravě, zdravotnictví, školství a sociálních problémech bude dnes v Ústeckém kraji jednat premiér Andrej Babiš a někteří členové jeho vlády v demisi s krajskými politiky. Během výjezdního zasedání navštíví Teplice a Ústí nad Labem, píše ČTK.

Členové vlády v demisi dnes zamíří do Teplic a Ústí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády v demisi jako obvykle v brzkých ranních hodinách

Hned ráno se Babiš setká s krajskými politiky v Teplicích. Mluvit budou o železniční trati z Lovosic do Teplic, kterou poničil před pěti lety sesuv. Kraj trvá na tom, aby stát oblíbenou trať opravil. Podle ministerstva dopravy by to ale bylo příliš nákladné, obnova by stála asi 800 milionů korun.

Následně se kabinet přesune do Ústí nad Labem, kde bude jednat s krajskými radními. Dalšími tématy budou opravy silnic druhých a třetích tříd, financování regionálního školství a rozvoje venkova či rozvoj průmyslové zóny Triangle. „Členové kabinetu budou diskutovat také se starosty měst a obcí v kraji,“ informovala mluvčí vlády Barbora Peterová.

Babiš s dalšími ministry navštíví také ústeckou univerzitu, nemocnici nebo úřad práce. Zamíří také do problémové čtvrti Předlice, která je považována za vyloučenou lokalitu, nebo k ubytovně na Střekově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…