Clintonová stvořila Islámský stát, zahřměl za mořem exstarosta New Yorku Giuliani

25.03.2016 13:28

Někdejší starosta New Yorku republikán Rudy Giuliani si v rozhovoru pro televizi Fox News nebral servítky. Vládu prezidenta Baracka Obamy obvinil, že nejednala dost rozhodně proti radikálům z Islámského státu, a tím vlastně umožnila jejich dnešní rozmach. Za spolupachatele označil i ministryni zahraničí v první Obamově vládě Hillary Clintonovou. Patří prý k zakládajícím členům Islámského státu.

Clintonová stvořila Islámský stát, zahřměl za mořem exstarosta New Yorku Giuliani
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

„Měla šance sjednotit lidi proti IS – místo toho ale IS stvořila. Mohla by být označována za zakládající členku Islámského státu,“ prohlásil Giuliani. Českým čtenářům jeho slova zprostředkoval server Echo24.cz. Sluší se připomenout, že Clintonová je favoritem demokratických prezidentských primárek ve Spojených státech.

Bývalý newyorský starosta, který proslul především svým nekompromisním postojem ke zločinům ve městě, poskytl rozhovor v souvislosti s teroristickými útoky v Bruselu a byl při něm velmi nekompromisní. Obamova administrativa neměla dopustit, aby Irák upadl znovu do chaosu. Stejně tak měla mnohem dřív reagovat na situaci v Sýrii. Následně ocenil, jak konkrétně a tvrdě vystupují proti islamistům dva republikánští kandidáti na prezidenta, Donald Trump a Ted Cruz.

Clintonová tvrdí, že jako prezidentka bude usilovat o porážku Islámského státu. Spojené státy ovšem musí víc spolupracovat se svými partnery.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…