Co Rakušan neví. Nové lži. Jako Putin. Holec našel i na Fialu

18.10.2022 7:18 | Rozhovor

KONTEXT PETRA HOLCE Rakušan neví, že se vrací Petr Gazdík a možná ani neví, co chystá jeho Ministerstvo vnitra, soudí komentátor Petr Holec. Ten odsoudil i „odvahu“, se kterou chce stát bojovat proti „frustrátům“ a „těm, co jdou proti bezpečnostním zájmům země“. Je to prý odvaha jak od Putina. Holec ParlamentnímListům.cz vyjevil i to, co považuje za Fialovy lži.

Co Rakušan neví. Nové lži. Jako Putin. Holec našel i na Fialu
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Premiér Petr Fiala (ODS) na Nově „zabodoval“ svou hláškou o staré mamince, které prý pomohl vládní úsporný tarif. Jeho vláda přitom pořád není schopná pomoci s drahými energiemi průmyslu, který hrozí zavíráním fabrik a propouštěním. Není premiér stále víc odtržený od reality?

Zdá se, že Fialovi se přihodilo to nejhorší: Začal věřit vlastním lžím, v kterých se začíná slušně topit. Více či méně samozřejmě lžou všechny vlády, to už patří k jejich podstatě. Ta Fialova to ale dělá tak bezstarostně a automaticky, že ji za „nejprolhanější“ dokonce označil i známý geolog Václav Cílek. No a premiér je prostě její vrchní lhář! A zvlášť, pokud jde o energie a energetickou krizi. Nedávno například zcela vážně řekl, že Německo s drahými energiemi lidem a průmyslu nepomáhá víc než Česko, což je mnohem větší lež než Fialovo rodné Brno. Já ale premiérovi rozumím: On svým lhaním prostě jen zkouší maskovat zoufalou neschopnost a bezradnost své vlády řešit energetickou krizi doma i v EU, které do konce roku oficiálně předsedáme.

V Česku Fialova vláda pozdě a relativně málo pomohla domácnostem a stále odmítá pomoci průmyslu, přestože jsme nejprůmyslovější zemí EU. A v EU pořád není schopná domluvit celoevropské energetické řešení, i když ho taky slibuje už měsíce. Hraje se hlavně o dvě věci: Zastropování ceny plynu na celoevropské úrovni, které sobecky stále odmítá právě zmíněné Německo. A nově i německý fond na pomoc lidem i vlastnímu průmyslu ve výši až 200 miliard euro, který logicky naštval a vystrašil většinu zemí: Ani ty velké se totiž téhle německé astronomické sumě ani nepřiblíží. Všichni totiž nakonec můžeme za energie platit astronomické sumy, které Němci díky svým ekonomickým možnostem uplatí, zatímco ostatní zničí. A nejhůř to může postihnout právě nás, jak varoval i britský deník Finacial Times: chudší a průmyslové postkomunistické země s vysokou spotřebou energií.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…