Co když to čeští politici dohodli s EU tak: Do voleb kvóty ne, pak budeme sekat dobrotu. A Brusel odmítne Babiše, táže se Erik Best

14.06.2017 14:00

K aktuálním otázkám – uprchlickým kvótám a k situaci v ČSSD se vyjádřil na svém webu FSFinalWord.cz i facebookovém profilu novinář Erik Best.

Co když to čeští politici dohodli s EU tak: Do voleb kvóty ne, pak budeme sekat dobrotu. A Brusel odmítne Babiše, táže se Erik Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Maďarsko a Polsko mají v rámci Evropské unie nejblíže k pozici mezinárodního vyvrhele. Jsou častým terčem ostré kritiky, a proto bylo pro Čechy velkou ranou, když je Evropská komise včera při oznámení o zahájení řízení pro nesplnění povinností kvůli uprchlickým kvótám hodila s Maďary a Poláky do jednoho pytle,“ poznamenal Best na svém webu. 

„S ohledem na to, že se Jean-Claude Juncker minulý týden rozhodl na kvóty při soukromých rozhovorech v rámci své návštěvy Prahy netlačit, je to obzvlášť neuctivé,“ dodal.

Praha podle Besta však není skleslá, čeští politici to podle něj včera Komisi nadšeně vraceli. „Do EU se strefovaly i proevropské strany. Když se nad tím zamyslíte, nechtěli byste se na místě proevropských stran s Evropskou komisí dohodnout? Až do parlamentních voleb budeme předstírat, že jsme proti nepopulárním kvótám, a pak začneme sekat dobrotu. Aby to ale vyšlo, musela by Evropská komise v ten správný okamžik podpořit proevropskou, antibabišovskou koalici,“ uzavřel Best svůj komentář.

Anketa

Je Jean-Claude Juncker dobrý předseda Evropské komise?

1%
99%
hlasovalo: 8520 lidí

Původní text ZDE

„Je nemožné a neudržitelné, abych zůstal, ale také se nechci před volbami stát mučedníkem. Takže celé vedení ČSSD tento týden podá demisi,“ dělá si pak Best na svém facebookovém profilu legraci z premiéra Bohuslava Sobotky,“ reaguje tak na situaci v době vládní krize, kdy nejprve Sobotka ohlásil demisi celé vlády, kterou posléze však vzal zpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…