Co na to řekne Klaus? Jakl podpořil "Apače"

14.05.2016 21:27

Vznik strany Alternativa pro Českou republiku přivítal Ladislav Jakl z Institutu Václava Klause. Na internetu se objevilo video, kde zakladateli strany Petru Hamplovi přeje hodně štěstí.

Co na to řekne Klaus? Jakl podpořil "Apače"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

Jakl ale upozornil, že za hlavní problém dnešní doby a dnešní politické scény vidí to, zda vůbec lidé nějakou změnu chtějí. „Aby zatoužili po svobodě víc než po rovnosti a distribuovaných dobrech za svoje vlastní peníze a po sešněrování zleva zprava zeshora zezdola. Aby takovouhle změnu vůbec chtěli,“ uvedl Jakl.

Pokud ale k nějakému autentickému probuzení ve veřejnosti skutečně došlo, a Jakl si myslí, že „možná že už trošku dochází“, tak by bylo užitečné, „aby měli lidé konkrétně adresu nebo adresy, kam se obrátit a do něčeho se napřít, něco dělat. A něčemu věřit.“ Pokud by takovou adresu nikdo neposkytl, „tak to tlačení může na nějakou dobu opadnout a všechno zůstane při starém,“ obává se Jakl.

Petr Hampl poděkoval za důvěru a řekl, že to vidí víc optimisticky. Myslí si, že lidé mají chuť na změnu správným směrem.

V závěru videa Jakl popřál Hamplovi hodně štěstí.

Celé video je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…