Co se děje na Slovensku a proč o tom naše média mlčí? Předsedkyně KSČM promluvila

10.02.2022 12:44 | Ze sítí

Celá řada lidí se na předsedkyni KSČM prý obrací s dotazy na dění na Slovensku v souvislosti s podepsanou obrannou dohodou s USA. O co konkrétně jde? „To, čeho se dopouští současná slovenská vláda, je proti většině vlastního národa. Tohle není demokracie, to je chování vazala,“ varuje Konečná.

Co se děje na Slovensku a proč o tom naše média mlčí? Předsedkyně KSČM promluvila
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

„Prezidentka Čaputová, která je miláčkem médií u nás i na Západě, spolu s vládou připravila bilaterální smlouvu o obranné dohodě mezi Slovenskem a USA. Ale ne tak ledajakou. Tři tisíce amerických vojáků bude stát mimo zákony suverénního státu. Takže pokud třeba americký voják někoho napadne, spravedlnosti se nedovoláte. Pokud dojde k horšímu zločinu, například ke znásilnění, což se už mimochodem v zemích, kde má USA své základny stalo, musí Slováci potupně žádat americkou stranu, zda mohou takového vojáka soudit,“ uvedla na pravou míru Konečná. 
 
 
V rámci této dohody prý Američané na území Slovenska dokonce mohou umístit jaderné zbraně.
 

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí
To, čeho se dopouští současná slovenská vláda, je prý proti většině vlastního národa. „Podle veřejnoprávní televize RTVS je pro umístění amerických vojáků, tedy pro schválení obranné dohody mezi Slovenskem a USA, pouhých 32 procent občanů. Dokonce kvůli tak zásadnímu dokumentu, který vyhnal tisíce lidí do ulic, raději zrušily vládní strany rozpravu ve slovenské Národní radě. Zakázali vystoupit lidmi voleným poslancům. Tohle není demokracie, to je chování vazala,“ říká Konečná. 
 
Otázkou prý je, proč o tak zásadních událostech, které se dějí na Slovensku, mlčí naše média. „Jindy s takovou vervou dělají rozhovory a zveřejňují vystoupení prezidentky Čaputové, snad díky tomu, aby českým občanům ukázaly, jak mají volit příštího prezidenta, tak teď mlčí. Jak o potupné dohodě, tak třeba o lžích paní Čaputové, ještě než se stala prezidentkou,“ uvedla předsedkyně KSČM. 
 
Následně pustila video, kde prezidenta Čaputová před volbami říká, že by v žádném případě takovou smlouvu nepodepsala. „Umístění cizích vojsk nebo základen na našem území by znamenalo ohrožení suverenity,“ uvedla tehdy. 
 
I my ale prý můžeme zanedlouho stát před obdobným problémem. Konečná uvedla, že ministryně obrany Jana Černochová schvaluje vojenskou základnu USA v ČR. „Osobně nejsem proti, ale nezáleží to jen na české straně, v tuto chvíli to aktuální není. Pokud by o to měla americká strana zájem, naše vláda je debatě o této věci otevřena,“ řekla Černochová. 
 
„Slováci, jsme s vámi a nedejte se. Máte naši maximální podporu ve sběru podpisů pod referendum o takovém – premýšlím, jaké slovo použít, abych nebyla sprostá - podrazu. To je to slovo, co se na vás vláda Slovenska s prezidentkou Čaputovou dopustila,“ uzavřela Konečná.  
 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…