Co to? Na Slovensku se mluví o nové revoluci. Zapojil se také herec proslavený i u nás

18.04.2017 11:18

Velký protikorupční pochod projde dnes Bratislavou. Organizují jej studenti z gymnázia v Dubnici nad Váhom, k protestu však volá i známý herec Maroš Kramár. Informaci přinesl server ParlamentnéListy.sk.

Co to? Na Slovensku se mluví o nové revoluci. Zapojil se také herec proslavený i u nás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentský palác v Bratislavě, sídlo slovenské hlavy státu

Server uvádí, že o „velkém protikorupčním pochodu“, na nějž se zatím chystá přibližně 10 tisíc lidí, někteří dokonce mluví jako o druhé sametové revoluci. A právě i herec Kramár vidí spojitost. „I naši revoluci vyprovokovali studenti. Nemyslím si, že změníme svět, tak naivní nejsem, ale čím víc lidí na náměstí bude, tím víc možná ti nahoře pochopí, že už překračují meze slušnosti,“ řekl ve videu Kramár. „Zvonili jsme klíči proto, abychom se nemuseli bát,“ zmínil také v souvislosti s rokem 1989, kdy se podle něj nyní často situace opakuje, lidé mají dnes rovněž strach.

Dodal také, že se těžko vychovává tak, aby nebyla korupce. „Vyrůstali jsme v tom,“ poznamenal také Kramár. „Když kradou ti největší a nic se jim nestane...“ podotkl s tím, že v tomto je korupce hrozná, rozrůstá se a je třeba ji okleštit. 

Anketa

Turecko považuji za ...

hlasovalo: 11205 lidí

Původní text ZDE.

Dalším problémem podle něj je to, že se vždy ukáže na někoho, kdo krade, ale problém se neřeší, jen se jde dál. „Každý říká, že jim to spočítá, ale nikdo nic nespočítá,“ uvedl a jedním dechem dodal, že všichni mají mezi sebou vzájemné vazby.

Kramár také zmínil, že slovenská společnost je smutná, a to je to, co ho trápí. „A neřeší se to, jen se o tom mluví,“ řekl. Závěrem pak dodal, že se těší na Hviezdoslavovo náměstí, kde – jak věří – v mírumilovné náladě zazní vzkaz, že Slovensko mají lidé rádi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …