Co to Pavel způsobil? Moskva už to jede. Novinář se drží za hlavu

17.06.2023 10:55 | On-line

MONITORING Fachidiotství neomlouvá ani prezident. Každý je odborník na něco, a když přehnaně sebejistě ve svém projevu zabrousí mimo svou oblast, může to být katastrofa a výsledek jeho záměru se zvrhne v pravý opak, píše Marek Hudema v komentáři pro Lidové noviny. Přesně to se podle něj stalo prezidentu Petru Pavlovi, když v nedávném rozhovoru pro Rádio Svobodná Evropa místo svobody hájil nespravedlnost a nahrál tím ruské propagandě.

Co to Pavel způsobil? Moskva už to jede. Novinář se drží za hlavu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Petr Pavel

Prezident Petr Pavel v rámci komentování rusko-ukrajinského konfliktu použil historická přirovnání a ukázal podle redaktora, že je „úplně mimo“.

Prohlásil, že Rusové žijící v západních zemích by měli podléhat přísnějšímu dohledu než v minulosti, protože jsou občany země, která vede agresivní válku. Dodal, že za druhé světové války bylo tamní japonské obyvatelstvo také pod přísným monitorovacím režimem a že je to daň za válku

„Jenže za druhé světové války byli Japonci v USA sice monitorovaní, ale nikoliv na svobodě, nýbrž v koncentračních táborech. Tam je poslala americká vláda, aby se lépe monitorovali. Šli tam dokonce i američtí občané japonského původu s celými rodinami. Přišli o majetky, pracovní místa i postavení. Dnes to v USA berou jako jednu z největších ostud své historie. Po letech je odškodnili a skoro nikdo dnes nezpochybňuje, že válku strávili ne v izolaci, ale v koncentračních táborech,“ připomíná Hudema historická fakta.

„Chce tedy prezident Pavel všechny Rusy na Západě zavřít do koncentračních táborů? Ruská propaganda už to hlásá. I když vzhledem k tomu, že Pavel upřesnil, že mu jde o monitorování tajnými službami, asi to tak nemyslel,“ pokračuje Hudema s tím, že Pavel ukázal jen svou neznalost historie.

„Vyzná se pouze ve vojenství a diplomacii. Je to klasické fachidiotství, jenže to není v tomto případě omluvou. Navíc jako prezident má Petr Pavel dost široký okruh poradců, aby ho dovzdělali v oborech, se kterými v průběhu své vojenské kariéry nepřišel do styku,“ uzavírá redaktor Marek Hudema.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

On je prostě tak snaživej,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseyehla , 17.06.2023 12:17:21
aby se Amíkům zavděčil a zavrtal se do análu, až si asi špatně přečet´ noty, který z Washingtonu dostal a drobátko to přepísknul...no, jistě pro dobrou věc, žejo? Zmetek! :-(

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…