Co to děláte? ČSSD se opět zlobí na Babiše

10.11.2015 9:11

Krajské volby se blíží a je nasnadě vymýšlet strategii. Andrej Babiš (ANO) má jasno. Ministerské náměstkyně chce nasadit jako lídry. To se však nelíbí sociální demokracii. Informaci přinesl dnešní deník Právo.

Co to děláte? ČSSD se opět zlobí na Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš v pořadu OVM

Babiš usoudil, že je lepší nasadit týmové hráče než celebrity. Proto uvedl, že chce do čela kandidátek nasadit hlavně ty lidi, kteří budou mít blízko k ANO a s nimiž má hnutí už nějakou zkušenost. V úvahu u něj přichází Jana Vildumetzová, náměstkyně z Ministerstva vnitra, či Klára Dostálová z Ministerstva pro místní rozvoj. Vildumetzová na post hejtmanky Karlovarského kraje, Dostálová v Královéhradeckém kraji. Tyto dvě dámy podle služebního zákona nesmějí zastávat žádné stranické funkce, kandidaturu jim však zákon umožňuje. Tato situace se však ČSSD nelíbí.

Jak pro Právo uvedl šéf poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák, jedním ze smyslů služebního zákona je rozlišit politiky od úředníků. „Proto by nebylo šťastné, pokud by odborní náměstci ministrů kandidovali na nejvyšších místech kandidátek,“ uvedl.

Podle místopředsedy ANO Faltýnka je to zatím věcí interní debaty uvnitř hnutí, která bude ukončena do konce roku. 

„Potřebujeme do hnutí hlavně normální lidi, kteří nemají přehnané ambice a do politiky jdou, aby něco udělali, ne si hlavně vydělali. Proto chceme nominovat lidi, které známe a kteří jsou odzkoušení a nejsou noví. Myslím, že budeme mít dobré kandidáty,“ uvedl Babiš, jehož hnutí se potýká s nedostatkem lídrů. Odmítl jej totiž jak majitel Student Agency Radim Jančura, tak například senátor Jiří Hlavatý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…