Co vám to vylézá ze sklepů? Moskva poslala na Západ ostré prohlášení

07.06.2016 10:36

„V poslední době začali jednotliví představitelé Spojených států a NATO šířit v Evropě silnou rusofobní hysterii,“ prohlásil zástupce ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo komentář svého představitele, který se vyjádřil k „ruské hrozbě“.

Co vám to vylézá ze sklepů? Moskva poslala na Západ ostré prohlášení
Foto: Daniela Černá
Popisek: Dny NATO v Ostravě. Promluvil i prezident Miloš Zeman

„V poslední době začali jednotliví představitelé Spojených států a NATO šířit v Evropě silnou rusofobní hysterii. Přitom se vzorec chování našich západních partnerů již tradičně vůbec nemění. V počátku učiní zástupci Aliance několik ostrých prohlášení o nezbytnosti ochránit členy Aliance před vnější hrozbou,“ zmínil Igor Konašenkov.

„Pokud si pozorně vyslechnete obsah jejich prohlášení, máte z nich pocit, že je NATO jakousi nevinnou ovečkou, která byla zahnána do kouta a na kterou ze všech stran číhají ‚predátoři‘ jako Rusko a ostatní země, které nejsou pod kontrolou Spojených států,“ dodal.

„Druhé dějství sestává z šíření strachu. Ze sklepů vylézají důchodci z časů studené války typu Michaela McFaula (bývalý americký velvyslanec v Rusku), Viktora Eshe (bývalý velvyslanec USA v Polsku) nebo Wesleyho Clarka (bývalý velitel NATO v Evropě), kteří začínají šířit výmysly o znovuoživení ‚říše zla‘ a prapodivné výpočty o tom, kolik hodin vydrží vojska NATO do plné porážky Ruskem. Všimněte si, že netrvá dlouho a všechny tyto výplody fantazie jsou v podobě nezpochybnitelných pravd donekonečna citovány hlavními západními médii,“ přidal Konašenkov.

„V třetím dějství mají být lidé uklidněni. Na scénu přichází generální tajemník NATO a prohlásí, že jsou řeči o neschopnosti NATO čelit vnější hrozbě neopodstatněné. Je ovšem třeba, aby daňoví poplatníci ze zemí NATO přispěli ještě o trochu více na posílení Aliance,“ zmínil.

„V letošním roce proběhne velké finále tohoto grandiózního představení na začátku července ve Varšavě. Na summitu NATO bude na základě bezpočtu žádostí členských států rozhodnuto o rozmístění pozemních vojsk v Polsku a pobaltských státech, které budou mít za úkol ‚zastavit postup Ruska‘,“ prohlásil Konašenkov.

„Velké finále: ruská hrozba je neutralizována, vojenské rozpočty zemí NATO jsou navýšeny, bezstarostný život byrokracie NATO je zajištěn na úkor daňových poplatníků ze zemí Aliance,“ uzavřel Konašenkov.

reklama

autor: fib

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …