Covid-19 v Česku: Počet potvrzených nakažených vzrostl. Ohniska jsou Praha a Moravskoslezský kraj

20.06.2020 9:39

V Česku přibylo v pátek podruhé za sebou více než 100 nových případů koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví eviduje 126 nově nakažených nemocí covid-19, ve čtvrtek jich bylo o osm méně. Celkově bylo od začátku epidemie potvrzeno 10.406 případů koronaviru, aktuálně se v zemi s nemocí léčí 2598 lidí, vyplynulo z informace Ministerstva zdravotnictví ze sobotního rána.

Covid-19 v Česku: Počet potvrzených nakažených vzrostl. Ohniska jsou Praha a Moravskoslezský kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rouška na obličej, ilustrační foto

Laboratoře v pátek provedly 3050 testů, zhruba o 1000 méně než v předchozích dnech. Poměr nakažených k počtu testovaných tak stoupl na 4,13 %.

Podle dosavadních údajů s nemocí covid-19 zemřelo 335 lidí.

Jsou to sice nejvyšší přírůstky od 21. dubna, podle pátečního vyjádření ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) jsou ale dány novými případy na Frýdecko-Místecku a Karvinsku.

Podle epidemiologů má nyní covid-19 jen lokální ohniska; vedle dvou oblastí v Moravskoslezském kraji je to Praha. V hlavním městě hygienici mimo jiné hledají kontakty primátorova náměstka Petra Hlubučka (STAN), u kterého se nákaza potvrdila v úterý. V karanténě je celé vedení města a desítky dalších politiků, úředníků či hasičů, s nimiž se radní setkal.

Na Moravě se nárůst počtu nových případů týká Frýdecko-Místecka, kde je ohnisko nákazy v Domově Důstojnost v Nýdku, a Dolu Darkov na Karvinsku. Tam v posledních týdnech onemocněly stovky lidí, podle hygieniků se ale situace zklidňuje.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…