Covidová totalita? Možná je to jen příprava na islamizaci EU, uvažuje Bašta

13.02.2022 8:02

Poslanec Jaroslav Bašta (SPD) má pocit, že novela pandemického zákona se podobá románu George Orwella 1984. Ale zatímco Orwell ve svém románu před totalitou vyrovnal, pětikoalice chce podle Bašty takovou totalitu zavést. A pak ji s pomocí korespondenčního hlasování udržet při životě. A to celé může být podle něj vlastně jen příprava na smíření se s islamizací EU.

Covidová totalita? Možná je to jen příprava na islamizaci EU, uvažuje Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Poslanecká sněmovna projednávala novelu pandemického zákona ve zrychleném řízení. Debata i tak trvala 35 hodin. Kvůli poslancům SPD, kteří projednání zákona blokovali a řečnili a řečnili a řečnili. Vystoupil také poslanec SPD a někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta, který v souvislosti s novelou pandemického zákona vzpomněl na román George Orwella 1984. Jenže Orwell před nástupem totality varoval, zatímco vláda ODS, lidovců, TOP 09 Pirátů a STAN chce podle Bašty takovou totalitu zavést.  Záminkou pro to má být pandemie.

„Dneska si vystačíme s pouhou pandemií, a to je vlastně geniální návod k tomu, jak dosáhnout takové míry totalitarismu, o kterém se ani Georgi Orwellovi nesnilo. Ty tyranie, které znal on, ohrožovaly svobodu a lidské životy vlastně jen v rovině politické, právo na soukromí se víceméně respektovalo. Covidová totalita zasahuje přímo osoby, zasahuje jejich rodiny, zasahuje zcela intimní záležitosti člověka jako takového. Taková míra nesvobody se snad dá srovnat jen s dohledem náboženské policie v islámském státě. Ostatně, sleduji-li snahu vedení EU o islamizaci Unie, možná nás již dnes trénují na nové poměry,“ upozornil Bašta v textu pro server První zprávy.cz.

A pokud se jí to podaří, bude se to koalice podle Bašty snažit udržet v chodu skrze korespondenční hlasování ve volbách.

„Co se korespondenčního hlasování týče, jde jen o starou známou pojistku proti tomu, aby pomýlení voliči v budoucnu nezvolili někoho, kdo nebude podporovat válku proti Rusku, Green Deal, Velký reset, energetickou chudobu a islamizaci České republiky. Lístky z distančního (buď časově, nebo geograficky) hlasování  se sčítají až jako poslední, když už se ví, kolik jich bude zapotřebí, aby zvrátily výsledek z volebních okrsků. Velmi názorně to předvedl Alexandr Lukašenko v prezidentských volbách v Bělorusku. Pětikoalice chce jít v jeho stopách,“ uzavřel Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…