Čtenář položil Martinu Komárkovi dotaz, zda jsme protektorátem USA. Jste hloupý, nebudu se s vámi bavit, přišla odpověď

26.09.2015 13:05

Proč bude Radmila Kleslová znovu brát peníze za funkci v dozorčí radě jedné z pražských městských firem? A bylo by uměním znesvěcení hrobu? A je uměním zesměšňování prezidenta republiky? I na takové čtenářské dotazy odpověděl na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz poslanec Martin Komárek (ANO).

Čtenář položil Martinu Komárkovi dotaz, zda jsme protektorátem USA. Jste hloupý, nebudu se s vámi bavit, přišla odpověď
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Čtenář, který se podepsal jen jako „Kolibřík A.“, poukázal na to, že přední politička ANO Radmila Kleslová sice již není místopředsedkyně hnutí, ale že stále jedná v rozporu s tím, co ANO hlásá. „Zase chce působit i v čele představenstva další firmy se spoluvlastnictvím hlavního města. To vám přijde normální?“ zeptal se Komárka nespokojený čtenář.

Martin Komárek poukázal na to, že městské firmy jsou majetkem města nebo v nich má město majetkovou účast. „Svá majetková práva nemůže vykonávat jinak než tak, že ve správních radách zasednou odpovědní politici. Uvolnění nepobírají plat, neuvolnění ano,“ vysvětlil s tím, že osobně by byl rád, kdyby nepobíral plat nikdo. Rozumí ale i protiargumentu „ručím celým svým majetkem, dělám odpovědnou práci dobře, proč ji mám dělat zadarmo?“.

Celé znění otázky a odpovědi je ZDE

Česko zatím nebylo prohlášeno za protektorát USA

Jinému čtenáři se nelíbila jedna z předchozích odpovědí Martina Komárka, v níž obhajoval právo lidí ze skupiny Ztohoven na jejich vyvěšení trenýrek na Pražském hradě právem na svobodu projevu, kterou zaručuje příslušný dodatek americké ústavy. „Mohu znesvětit kupříkladu hrob vašeho otce (kterého jsem si mimochodem velice vážil)? Pak to bude velmi povedená akce? Budete natolik objektivní? Bude mi stačit odvolání na první dodatek americké ústavy?“ napsal evidentně rozhořčený čtenář.

Právě Komárkovo odvolání na dodatek americké ústavy čtenáři také vadilo: „Člověče, vždyť vy ani nevíte, jaký je datum. Česko zatím ještě nebylo oficiálně prohlášeno za protektorát USA (ZATÍM), tudíž je hloupé se odvolávat na ústavu USA! Měl byste více dbát pokynů vašich donátorů ze Států a nepředbíhat událostem,“ vyzval poslance a dodal, že jím „z hloubi duše pohrdá“.

Tento dotaz ale nadzvedl ze židle i samotného poslance: „Pokud nevidíte rozdíl mezi demonstrací politického umění a znesvěcením hrobu, jste hloupý. Omlouvám se, ale další debata s hloupým člověkem by pro mě byla neúnosnou časovou ztrátou. Na vaše další dotazy odpovídat nebudu,“ reagoval Komárek.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Zesměšňování prezidenta že je umění? Prostě je to tak, a nic s tím nenaděláme

Čtenář „masar“ se podivuje tomu, že „akt zesměšňování prezidenta republiky“ je nazýván uměním. „To nemůže myslet vážně snad nikdo. V noci před prvním májem se podobné nápady realizují na vesnicích na Moravě celkem běžně, ale jde vždy o žerty, nikoliv o umění a většinou ani o zlou vůli, jako tomu bylo v tomto případě,“ napsal čtenář.

Komárek odpověděl, že moderní umění je často velmi zvláštní. „Nyní běží v kinech pornografický film vydávaný za umění. Světově proslulý výtvarník vystavuje mrtvá zvířata, jiný prodává lidský popel...,“ vysvětlil politik s tím, že takovému umění nefandí. „Ale prostě je to tak a nic s tím nenaděláme,“ povzdechl si závěrem.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…