Čtenářka píše: Dejte už Rathovu tatínkovi pokoj

28.06.2012 11:31

Text o otci Davida Ratha, prezentovaném jako „Doktor strach,“ byl přes čáru. To si myslí i čtenáři, kteří čtou časopis Reflex již mnoho let. Na dopisové stránce nejnovějšího čísla se objevila i stížnost, že takovým „kopáním do mrtvol“ deník klesá na úroveň bulváru.

Čtenářka píše: Dejte už Rathovu tatínkovi pokoj
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Týdeník Reflex zveřejnil na dopisové stránce „vy- my“ dvě reakce na obsáhlou reportáž, která před dvěma týdny přinesla „příběh práskače, který vychoval zloděje.“ Jednalo se o obsáhlý portrét otce Davida Ratha, kterému se podle redaktorů mezi pražskými lékaři přezdívalo „Doktor strach.“ Reportáž samotná prezentovala curicullum uznávaného endokrinologa Ratmíra Ratha, ale především se zabývala jeho spoluprací s StB a jeho rolí obávaného zkoušejícího u atestací.  

„Pět stran textu a k tomu titulní strana, to je pozornost, kterou si donedávna mediálně neznámý Ratmír Rath vysloužil od časopisu Reflex. A není příliš o co stát, protože se o něm píše především jako o spolupracovníkovi a později agentovi Státní bezpečnosti. Aby týdeník zdůvodnil, proč mohl prolomit jedno tabu novinářské etiky, a to tezi, že za své skutky je každý zodpovědný sám a novinářům nepřísluší kádrovat jeho nejbližší, tvrdí, že Ratmír Rath si o pozornost médií řekl sám tím, že se ke kauze svého syna tak často vyjadřoval,“ napsaly tehdy o textu Parlamentnilisty.cz.

Další ze čtenářek však lituje, že duch, který kdysi vládl v Reflexu, zmizel v nenávratnu. Spolupráce s StB by prý s odstupem více než dvaadvaceti let nebyla zajímavá u kteréhokoliv lékaře, pokud by nebyl otcem ve vazbě sedícího politika. „Podle mediálního odborníka Karla Hvížďaly takovéto téma nepřekvapí u bulváru, protože ten může všechno a neplatí pro něj žádná etická pravidla,“ připomíná čtenářka. Mrzí ji, že časopis, který čte už mnoho let, klesl na takovou úroveň. Ona sama nechce fandit Rathově rodině, ale nelíbí se jí, jakou z poslancova otce udělal obludu. „Trochu to celé i s titulní stranou připomíná kopání do mrtvol,“ uzavírá čtenářka. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…