Čtyřicet procent pro Babiše a vyhrané eurovolby! Brněnský právník předkládá souvislosti, které pravicová opozice zřejmě nevidí

13.12.2018 16:38

Právník Tomáš Tyl se směje Evropské unii a české pravici. Právník má za to, že Evropská unie je v Česku asi tak stejně populární jako Sovětský svaz v roce 1969, tedy pár měsíců po invazi sovětských tanků do Československa. Pokud tedy EU a česká pravice věří tomu, že se něco změní, když Evropský parlament zarazí dotace pro Agrofert, tak podle Tyla se změní jen tolik, že Babiš dosáhne na 40 procent hlasů.

Čtyřicet procent pro Babiše a vyhrané eurovolby! Brněnský právník předkládá souvislosti, které pravicová opozice zřejmě nevidí
Foto: screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

„Oni se prostě rozhodli, že tomu Babišovi udělají 40 %, i kdyby na chleba nebylo. Mára Prchal se válí smíchy a kouká, jak procenta na grafech rostou – za tohle bude tučná prémie. To si opravdu, ale OPRAVDU pan předseda ODS myslí, že když Evropská unie, která je u nás milovaná asi jako Sovětský svaz v roce 1969, nepošle Babišovi dotace a naše politická scéna se vzmůže na proslovy o ‚ostudě‘, že ho jako k něčemu donutí? Nebo snad dokonce porazí?“ otázal se Tomáš Tyl na úvod svého komentáře na sociální síti Facebook. A na závěr přidal smajlíka.

Není to prý tak dávno, co Babiš v Otázkách Václava Moravce České televize přiznal, že jeho Agrofert, který tedy vlastně není jeho, protože je dočasně odložen ve svěřenckém fondu, který řídí mimo jiné i jeho manželka Monika Babišová, se bez dotací v podstatě neobejde. Bez evropských dotací by podnikání s Agrofertem nebylo zdaleka tak výhodné.

Anketa

Myslíte si, že by ředitel René Zavoral měl v Českém rozhlase provést zásadní změny?

97%
3%
hlasovalo: 5530 lidí
Babiš se však také okamžitě vytasil i s dalším argumentem. I díky těmto dotacím může Babiš v Česku zaměstnat tisíce lidí. A v tom právě tkví jádro pudla. Tím, že EU zarazila Agrofertu dotace, tisíce Babišových podřízených namíchla. Pokud tomu pravicová opozice tleská, naštvou se Babišovi zaměstnanci i na ni.  

„Desetiletí, staletí nenávidíme vykořisťovatele, ty hnusné pány, co vlastní továrny a stavějí si vily, nebo dokonce zámky, abychom je pak do nekonečna oplakávali jako naše chlebodárce, filantropy, skvělé stavitele, mecenáše umění, sociálně cítící velkoduchy,“ doplnil Tyl.

Proto v podstatě Evropský parlament vyhrál Andreji Babišovi eurovolby, ve kterých budeme volit v květnu příštího roku. Babiš totiž umně využije ustanovení Evropského parlamentu a vykreslí se jako oběť těch příšer z Bruselu. Dokázal, že tuhle taktiku on a jeho tým ovládají dokonale.

Tyl v této souvislosti poukázal na to, že EU mění pravidla o střetu zájmů za pochodu, což je problém. Člověk se přizpůsobí jednomu nařízení, ale za dva roky ho čeká další. Tyl nad tím jen kroutil hlavou.

Nakonec si rýpl do ODS. „Pokud pan předseda Fiala hodlá nadále stavět politiku ODS na psaní poznámek do třídní knihy ve stylu ‚Babiš zase neměl přezůvky, ostuda bude projednána na klasifikační poradě‘, měl by opravdu zvážit své setrvání v čele této strany. K oblibě srovnatelné s ČSSD ji dokáže dovést jistě i někdo jiný,“ napsal.

Tomáš Tyl doslova napsal:

Tomáš Tyl


Oni se prostě rozhodli, že tomu Babišovi udělají 40%, i kdyby na chleba nebylo. Mára Prchal se válí smíchy a kouká, jak procenta na grafech rostou - za todle bude tučná prémie. To si opravdu, ale OPRAVDU pan předseda ODS myslí, že když Evropská unie, která je u nás milovaná asi jako Sovětský svaz v roce 1969, nepošle Babišovi dotace a naše politická scéna se vzmůže na proslovy o "ostudě", že ho jako k něčemu donutí? Nebo snad dokonce porazí? ?? Nevím, je to asi rok, možná déle, co Andrej u Moravce přiznal, že Agrofert je na dotacích zcela závislý, že bez dotací by se mu to nevyplatilo a rozkřikoval se tam, kolik zaměstnává lidí - a o to jde! EU a pan předseda ODS si právě teď proti sobě poštvali Babišovy zaměstnance a jestli je Andrej politicky schopnej (a on bohužel je), tak to promění v naprosté vítězství, neb na nic není Čech háklivější, než když mu zavřou fabriku, do které den co den s totálním odporem a nenávistí k majiteli chodí. My jsme národ trpící Stockholmským syndromem tak dlouho, že je to součást naší mentality. Desetiletí, staletí nenávidíme vykořisťovatele, ty hnusné pány, co vlastní továrny a staví si vily nebo dokonce zámky, abychom je pak do nekonečna oplakávali jako naše chlebodárce, filantropy, skvělé stavitele, mecenáše umění, sociálně cítící velkoduchy... Od feudální poroby jsme hladkým krokem Vídeňského valčíku vpluli do industriální doby a jména jako Škoda, Wannieck, Kolben, Daněk, Bartoň-Dobenín a v neposlední řadě i Baťa jsou pro nás vzory a národními ikonami. Včetně toho oplatkáře Mattoniho.

Pokud Babiš zavře jedinou fabriku proto, že je na dotacích diskriminován (a tak to bude podáno), těch 40% bude mít. A na jaře eurovolby - ty zrovna teď vyhrál.

Mimochodem, to nařízení redefinující střet zájmů je z letošního srpna - září? Takže EU mění pravidla hry v jejím průběhu. Prostě dostaneš řidičák a za rok Ti napíšou, že si máš uříznout nohu, protože řidičák může mít jen jednonohý. A máš si vybrat - buď nohu nebo řidičák. A to se mi zdá fér, já stejně neřídím... ??
P.S.: Pokud pan předseda Fiala hodlá nadále stavět politiku ODS na psaní poznámek do třídní knihy ve stylu "Babiš zase neměl přezůvky, ostuda bude projednána na klasifikační poradě", měl by opravdu zvážit své setrvání v čele této strany. K oblibě srovnatelné s ČSSD ji dokáže dovést jistě i někdo jiný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…