Čulíkovy poznatky po fotbalovém mistrovství světa: Družstvo tvořené převážně uprchlíky vyhrálo. Takže...

16.07.2018 15:51

V rámci radosti nad vítězstvím Francie a jejího rozmanitého týmu, o kterém psal britský Guardian, se Jan Čulík z Britských listů jal jmenovat, jak jsou migranti pro státy, do kterých přicházejí, úspěšní. „Paradoxní skutečnost, že ve fotbalovém mistrovství světa zvítězilo družstvo tvořené drtivou většinou z imigrantů a uprchlíků, by měla vést k vážnému zamyšlení ve střední Evropě,“ píše na Britských listech.

Čulíkovy poznatky po fotbalovém mistrovství světa: Družstvo tvořené převážně uprchlíky vyhrálo. Takže...
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

Desítky tisíc Francouzů se shromáždily na pařížském Champs-Élysées, aby oslavily vítězství francouzského národního týmu. Policie už byla připravena a doprava v okolí byla odkloněna vzhledem k riziku teroristického útoku. Podle komentátorů vytvořil rozmanitý tým Francie novou mírumilovnou a multikulturní formu francouzského patriotismu, která byla potřeba pro Francii poznamenanou teroristickými útoky. Policisté nakonec zasahovali proti asi 30 mužům, kteří házeli kamení do výloh blízkých obchodů, a na ně. Policie použila i vodní dělo.

Čulík má z vítězství zřejmě také radost, protože podporuje jeho tezi o užitečnosti migrace. „Paradoxní skutečnost, že ve fotbalovém mistrovství světa zvítězilo družstvo tvořené drtivou většinou z imigrantů a uprchlíků, by měla vést k vážnému zamyšlení ve střední Evropě,“ píše. Ovšem zapomíná dodat, že druhý nejlepší tým, Chorvatsko, už zdaleka tak rozmanitý nebyl, stejně tak jako velmi dobře hrající Rusko.

Anketa

Kdo je lepší člověk?

hlasovalo: 11595 lidí

Dále pak cituje různé statistiky. Podle analýzy francouzských ekonomů, vydané v časopise Science Advances, žadatelé o azyl zvyšují HPD země, do které přišli, až o celé 1 procento. Výzkum analyzující situaci v letech 1985-2015 zkoumal dopad příchodu žadatelů o azyl, kteří dokázali, že se oprávněně obávají pronásledování v jejich domovských zemích. Prý jsou největším přínosem pro zemi mezi třetím a sedmým rokem od chvíle, kdy do země přišli.

Pak také zmiňuje zprávu z New York Times, podle které měla Trumpova administrativa potlačit studii, která ukazuje, že migranti do Spojených států měli přispět 63 miliardami dolarů více, než na ně bylo vynaloženo. A prý mají zájem o zaměstnání, o která běžní Američané nestojí.

A jako třetí cituje studii z amerického neziskového serveru The Conversation, která ukazuje, že migranti v Americe se dopouštějí méně zločinů než domácí obyvatelstvo a města s velkým podílem migrantů mají menší zločinnost než ta s menšími podíly.

Podle Čulíka pak Babiš, když odmítl „vyjádřit solidaritu“ s Itálií, „odmítáním uprchlíků ohrožuje českou ekonomiku i kulturu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…