Čunek a další čtyři hejtmani se na FOTO přihlásili k Drahošovi. Když to viděl Foldyna, vyzval voliče...

18.01.2018 15:52

Prezidentu Miloši Zemanovi dělá ostudu jeho okolí a chybí mu zdraví, míní hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL). Přidal se proto k několika hejtmanům, kteří v prezidentské volbě podporují Zemanova soupeře Jiřího Drahoše. Informovala o tom ČTK. K Čunkovi se přidali i další hejtmani. Někteří reprezentují ČSSD. Když to viděl skalní příznivec Miloše Zemana poslanec Jaroslav Foldyna, vyjádřil se k celé situaci po svém.

Čunek a další čtyři hejtmani se na FOTO přihlásili k Drahošovi. Když to viděl Foldyna, vyzval voliče...
Foto: repro youtube regionalnitelevize.cz
Popisek: Jiří Čunek

„Jeho okolí mu nedělá dobře. Dělá mu ostudu a zapříčiňuje dost velké problémy, co se týká důstojnosti úřadu prezidenta jako takového. Jinými slovy, neumí si dobře volit spolupracovníky,“ řekl ČTK bez podrobností hejtman.

Špatnou volbu spolupracovníků vytkl prezidentovi po prvním kole prezidentské volby také premiér Andrej Babiš (ANO). Řekl, že prezident by se měl zbavit kancléře Vratislava Mynáře a poradce Martina Nejedlého. Oba blízcí prezidentovi spolupracovníci jsou kontroverzní. Kancléř je terčem kritiky zejména proto, že nezískal po celou dobu působení na Hradě bezpečnostní prověrku, a rovněž proto, že tajil své příjmy. Nejedlému, který je označován za jednoho z klíčových Zemanových mužů, jsou vyčítány úzké vazby na Rusko, spolupracoval například s ropným gigantem Lukoilem.

Čunek dodal, že prezidentskou funkci má také člověk vykonávat na plný úvazek. „Panu prezidentu Zemanovi zdraví zkrátka chybí,“ uvedl hejtman.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Drahoše kromě Čunka podpořili: hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (všichni ČSSD) a také liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). Společně se vyfotili s textem: „Hejtmani volí Jiřího Drahoše prezidentem“. Například předsedkyně Asociace krajů a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) ale podporuje současnou hlavu státu Miloše Zemana.

Když fotografii uviděl poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD), okomentoval ji po svém. „Dobře si je zapamatujte. Na rozdíl od nich my volíme Miloše Zemana a české národní zájmy,“ podotkl na sociální síti Facebook.

Druhé kolo prezidentských voleb se uskuteční 26. a 27. ledna. V prvním kole voleb získal největší podporu Miloš Zeman s 38,6 procenta hlasů, Drahoš byl druhý, získal 26,6 procenta odevzdaných hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…