Čunek chce být opět starostou Vsetína. Funkci obhajuje Táborská

16.07.2014 12:33

Starostkou Vsetína chce být opět Iveta Táborská (ODS), která chce v podzimních komunálních volbách obhájit svůj post. Za lidovce však bude kandidovat bývalý starosta Jiří Čunek.

Čunek chce být opět starostou Vsetína. Funkci obhajuje Táborská
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Iveta Táborská je jedničkou na kandidátní listině ODS. Za lidovce, kteří skončili v minulých volbách těsně druzí, bude kandidovat senátor a bývalý starosta Jiří Čunek. ČSSD postavila do čela kandidátky Dalibora Sedláčka, hnutí ANO Jaromíra Kudlíka.

Minulé volby vyhrála ODS, koalici vytvořila s lidovci, ČSSD a TOP 09. V jednadvacetičlenném zastupitelstvu má 16 hlasů. V opozici je KSČM, Volba pro město, SNK ED a uskupení Zdravé město Vsetín. Široká koalice vládla ve Vsetíně i v dřívějším volebním období.

ODS již čelo kandidátky představila, kromě Táborské v něm figurují například stávající zastupitelé Josef Slovák či Milan Kostelník. Sociální demokraté zvolili lídrem ředitele místního gymnázia Dalibora Sedláčka, který byl v minulosti také vsetínským místostarostou.

"Současný místostarosta Petr Kořenek se stal poslancem, proto bude kandidovat až na druhém místě, aby se nekumulovaly funkce," řekla krajská radní a zastupitelka Vsetína Taťána Valentová Nersesjan, která bude kandidovat na třetím místě.

Lidovci zatím zveřejnili jen jméno Čunka coby lídra. "Celou kandidátku a volební program představí lidovci nejprve svým členům," uvedla předsedkyně místní organizace KDU-ČSL Bohumila Holeňová.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přestože Čunek získal v minulých volbách nejvyšší počet preferenčních hlasů, v povolebním vyjednávání tehdy lidovci ustoupili tlaku svých budoucích koaličních partnerů a Čunek se do vedení města nedostal, zůstal řadovým zastupitelem. Čunek byl starostou města už v minulosti skoro deset let. Do povědomí se v této funkci dostal především vystěhováním romských neplatičů ze Vsetína do kontejnerových domů na periferii města a do obcí mimo Zlínský kraj.

Hnutí ANO postavilo do čela kandidátky Jaromíra Kudlíka, který byl do současného zastupitelstva zvolen za SNK ED. "Kandidátky však budou definitivně schváleny až rozhodnutím celostátního předsednictva hnutí," sdělila ČTK předsedkyně oblastní organizace Vsetín Lenka Střálková. Rozhodnout by se podle ní mělo ve čtvrtek. Za TOP 09 bude lídrem stejně jako v minulých volbách Stanislav Pavelec, který je nyní místostarostou. Komunisty povede do voleb zastupitel Zdeněk Vejpustek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …