Čunku, nejsi car a na Zlínsku nemáš většinu, krajský předseda Soukromníků „vypěnil“ na Facebooku

27.11.2019 16:38

„Hejtman Jiří Čunek neumí nic jiného, než urážet, dehonestovat anebo vyhazovat ty, kteří mu nelíbají ruce. Touží být neomezeným vládcem s patentem na rozum, ale světe div se, stále se mu to nějak nedaří,“ nešetřil ostrými slovy na adresu lidoveckého hejtmana Zlínského kraje krajský předseda Strany soukromníků ČR na Zlínsku a zlínský krajský zastupitel Michal Dvouletý.

Čunku, nejsi car a na Zlínsku nemáš většinu, krajský předseda Soukromníků „vypěnil“ na Facebooku
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Důvod? Čunkova slova v souvislosti se schválením zakázky na studii modernizace Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Studii na modernizaci nemocničního zařízení schválili zastupitelé v září poté, co několik měsíců předtím shodili ze stolu Čunkův návrh na stavbu zcela nové nemocnice ve Zlíně Malenovicích.  

„Dopadneme jako brněnské nádraží, neschopní politici požadují stále nějaké studie do šuplíku a nádraží je v nedohlednu. Ovšem, když se nejezdí, tak se dá jít pěšky, ale když se neléčí, tak se umírá,“ zkritizoval Čunek schválení studie a jeho slova odcitoval Rozhlas.cz. Jak server uvedl, hejtman na stavbě nového nemocničního zařízení trvá, oprava stávajícího by podle jeho názoru byla nákladnější a trvala by déle.

A Čunkova přirovnání k nekonečnému příběhu kolem stavby nového nádraží v Brně se nelíbila opozičnímu zastupiteli Zlínského kraje Michalu Dvouletému. Čunek podle Dvouletého zapomíná na to, že „hejtman není car“. Čunek podle něj taky zapomněl na to, že v „demokraticky zvoleném krajském zastupitelstvu nemá většinu“.

V souvislosti s Čunkovým plánem na stavbu nové nemocnice hovoří o možném „bankrotu Zlínského kraje“ a „pohádce o nové nemocnici“. „Ještě. že tak,“ poznamenal k tomu, že Čunek nemá v zastupitelstvu většinu k tomu, aby své plány prohlasoval.

Ing. Michal Dvouletý, MBA

  • Soukromníci
  • zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • krajský zastupitel

„Vážím si všech kolegů krajských zastupitelů, kteří se nenechávají zastrašit nebo vydírat, kteří si umí zachovat zdravý selský rozum a kteří třeba stejně já jsou vlastně hrdí na to, že je právě Jiří Čunek označuje za ‚neschopné politiky‘, kteří v životě ‚nepostavili ani králíkárnu“,  uzavřel svůj příspěvek na sociální síti Dvouletý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …