Dalík by mohl dostat až 12 let, myslí si právník

08.10.2012 13:01

Pokud kriminalisté prokážou Marku Dalíkovi aktivní účast v korupčním skandálu Pandur hrozí mu až 12 let vězení. V rozhovoru pro server Prvnizpravy.cz to prohlásil známý pražský advokát Oldřich Choděra.

Dalík by mohl dostat až 12 let, myslí si právník
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

"Všechno záleží na tom jak bude ze strany vyšetřovatelů a státního zástupce jeho jednání v tomto případu kvalifikováno. V této kauze jak známo vznikla České republice mimořádně velká finanční škoda. Pokud by panu Dalíkovi byla prokázána aktivní účast v této věci může mu hrozit trest odnětí svobody až na 12 let nepodmíněně," řekl Choděra v rozhovoru.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci


Jak dlouho bude Dalíkovo vyšetřování probíhat závisí podle Oldřicha Choděry na rozsahu a okolnostech. O korupci se přitom začalo hovořit již před rokem.

"Zda bude vyšetřování Dalíkovi účasti v této věci dlouhé závisí především na tom co všechno policie vyšetřuje. Pokud kriminalisté například začali rozplétat propojení této kauzy s jinými možnými případy - což není vyloučeno - může se vyšetřování táhnout velmi dlouho," uzavřel Choděra.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…