Další Michálkovo odhalení: Schvaloval mě Drobilův kmotr

24.01.2011 9:36

Předtím, než exministr životního prostředí Pavel Drobil jmenoval Libora Michálka do čela Státního fondu životního prostředí (SFŽP), musel se prý domluvit s ostravským kmotrem Danešem Zátorským.

Další Michálkovo odhalení: Schvaloval mě Drobilův kmotr

Vlivný severočeský podnikatel a lobbista Zátorský se s Drobilem dlouhá léta zná. Podle Michálka ale Zátorského kompetence sahají dál - prý musel Michálka nejprve schválit, až pak ho ministr mohl jmenovat.

"Víceméně šlo o seznamovacích patnáct minut s tím, že definitivní potvrzení toho, zda budu nebo nebudu jmenován, mi bude sděleno až po schůzce, která měla proběhnout mezi jmenovanými pány a panem Zátorským," vzpomínal Michálek pro server českápozice.cz na svou schůzku s Drobilem a jeho spolupracovníky Martinem Knetigem a Václavem Plankem.

"Z té schůzky jsem vyrozuměl, že pan Daneš Zátorský se ještě definitivně musí vyjádřit k tomu, zda je či není možné, abych já byl konkrétně ve vedení fondu," zdůraznil Michálek.

Drobil: Zátorský je přítel, ale o Michálkovi jsme se nebavili

Exministr Drobil popírá, že by Zátorský rozhodoval o tom, koho jmenuje do jaké pozice. "Pana Zátorského jsem se neptal na obsazení žádné pozice na ministerstvu životního prostředí. Nota bene, ptát se ho na jmenování někoho, koho nezná, asi nedává žádný smysl," uvedl.

"Pan Zátorský a jeho rodina jsou naši rodinní přátelé. Moje manželka se stýká s jeho partnerkou, stýkají se naše děti, my dva se také stýkáme. Ale neděláme spolu žádný byznys, nemáme žádné společné aktivity," přiznal nicméně Drobil už v červnu Hospodářským novinám.

Michálka jsem poznal až z fotek z bulváru

Zátorský mu oplácí stejnou mincí. "S Pavlem Drobilem se scházím poměrně často. Rozhodně mohu ale vyloučit, že pan exministr se mnou probíral jmenování pana Michálka do jakékoli funkce," sdělil česképozici.cz.

Michálka, který pomocí nahrávacího zařízení upozornil na údajnou korupci na SFŽP, prý vůbec neznal a bylo mu celkem jedno, v jaké pozici je nebo bude. Že se setkal právě s ním, si uvědomil až po propuknutí korupční kauzy na fondu. Michálkův obličej prý poznal na stránkách bulvárních deníků.

Korupční kauzu, která způsobila Drobilův pád, bere Zátorský s rezervou. "Rozhovor dvou kamarádů, pana Knetiga a pana Michálka, je pro průměrně uvažujícího člověka jen hospodskými tlachy dvou zakomplexovaných jedinců, kteří mají dojem, že sedí na postech, kterými by měli točit zeměkouli, a ono nic."

Čtěte:

Jakl: Drobila je škoda. Vládní krize byla ze strany Véček divadlo

Sledujeme kauzu Drobil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…