Další, co už se má líp. Babišův zastupitel sedí na x židlích za x milionů. Problém v tom nevidí

20.01.2016 12:52

ParlamentníListy.cz obdržely v úterý informace o šéfovi ANO ve Zlínském kraji Pavlu Pustějovském. Ten se podle všech dostupných indicií drží současně hned pěti funkcí, za které bere nevídaně vysokou odměnu. Prý je ale vše v pořádku.

Další, co už se má líp. Babišův zastupitel sedí na x židlích za x milionů. Problém v tom nevidí
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Aby člověk zbohatnul, chce to žít daleko od Prahy, zdá se při pohledu na regionálního politika Pavla Pustějovského. Jak naší redakci sdělil údajný sympatizant Babišova hnutí, tento zastupitel je kromě funkcí v ANO ještě radním Valašského Meziříčí, výrobním ředitelem akciové společnosti DEZA a konečně členem představenstva Pražské energetiky, a.s. a Pražského plynárenského holdingu. Zkrátka a dobře expert. Na tom by jistě nebylo nic špatného, pokud by se nenaskytla otázka, jak všechny tyto placené funkce zvládá. Zřejmě hravě a bez větších problémů, sdělil Pustějovský stránkám Aktuálně.

„Vážení novináři, rádi bychom Vás upozornili na dalšího "vykuka" hnutí ANO, jehož měsíční příjem šplhá k částce až 450.000 korun, za čtyři si tak přijde na zhruba 21 miliónů. Samozřejmě zejména díky jeho účastem v "pražských" firmách a zároveň v Babišově DEZA a.s., kde bez problémů všechno stíhá. A jak vyplývá z pozvánky níže, současně jde o experta primátorky Krnáčové, která (marně - proč asi) už řadu měsíců kritizuje placené trafiky v dozorčích radách a představenstvech," stojí v textu adresáta Michala Novotného.

Při pohledu do výročních zpráv společností PRE, DEZA a Pražská plynárenská je jasné, že Pustějovský vydělává opravdu velké peníze. Příklad za všechny: Náklady na odměnu orgánům PRE činily 18.644.000 korun. Počet členů v orgánech představenstva a dozorčí rady, mezi které se peníze dělily, je roven třinácti. Každý si tak přijde na cirka 120 tisíc měsíčně.

Část z dlouhé řady funkcí Pavla Pustějovského:

Aby toho nebylo málo, moravský expert se angažuje i na magistrátu. Vystoupí totiž po boku primátorky Krnáčové na Žofínském fóru. Ostatně tamní sestava je velmi barvitá. Kromě energetického fachmana vystoupí například František Lukl, což má být podle našich informací kandidát ANO na hejtmana Jihomoravského kraje, nebo Eliška Kaplický Fuchsová.

Andrej Babiš, ani jeho tiskové oddělení informace o milionech pro regionálního politika Valašského Meziříčí nevyvrátili. A proto věřme, že bude líp.  

Pro úplnost připomeňme podobný příklad, tentokrát syna poslance Faltýnka. Na jeho angažmá v Brněnských teplárnách, kde vydělává za nespecifikovanou činnost, jako první upozornily ParlamentníListy.cz. Andrej Babiš Faltýnka mladšího vyzval k rezignaci. To se samozřejmě nestalo, Faltýnek junior sedí v Teplárnách i nadále. A nadále za stabilní plat. 

...brněnský superman ANO (více ZDE):

Za městské firmy Marek Janíček působí v dozorčí radě společnosti Dopravní podnik města Brna, kde je i předsedou výběrové komise. Lesy města Brna – místopředseda představenstva, Pohřební a hřbitovní služby města Brna? Taktéž představenstvo, dokonce předseda představenstva. Technologický Park Brno, a.s. – rovněž předseda představenstva, přičemž předešlé působení zde bylo na pozici „pouhého“ člena představenstva. Dále je zde Vírský oblastní vodovod, sdružení měst, obcí a svazků obcí, kde je Janíček opět v představenstvu. A tím rozhodně nekončíme. Magistrát města Brna: radní pro Smart city a předseda komise pro hospodaření se svěřeným majetkem na MČ Jih. A konečně samotné hnutí ANO. Jak už jsme uvedli v předešlé části, Janíček je předseda krajské organizace ANO a současně předseda městské organizace Brno-Jih. Sečteno a podtrženo, dvanáct funkcí na jednoho člověka. Samozřejmě to není zadarmo…     

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …