Další kolo je tu! Z Hradu přišla další facka Sobotkovi a spol.

23.06.2017 17:22

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček dnes na svém twitterovém účtu zareagoval na kritiku hlavy státu Miloše Zemana, jenž včera v pořadu TV Barrandov uvedl, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se chová jako svině. Využil k tomu mimo jiné dílo Jaroslava Haška o dobrém vojáku Švejkovi.

Další kolo je tu! Z Hradu přišla další facka Sobotkovi a spol.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Sobotka Zemanova slova následně poměrně ostře okomentoval, hovořil o rozpadu Zemanovy osobnosti. „V případě Bohuslava Sobotky sledujeme rozpad již drahnou dobu. Jako pilný mraveneček rozložil vlastní vládu i ČSSD,“ zareagoval pak Ovčáček. 

A pokračoval: „Bohuslav Sobotka zkrachoval jako předseda ČSSD. Ale teď konečně našel hlasité zastánce. V ODS, TOP 09 a KDU-ČSL.“

Následně si pak vzal i na pomoc dílo Jaroslava Haška o dobrém vojáku Švejkovi. „Pádnou odpověď B. Sobotkovi a jeho pravicovým fanouškům už dávno vetkl J. Hašek do doslovu k prvnímu dílu románu Osudy dobrého vojáka Švejka,“ zmínil Ovčáček a zveřejnil následující ukázku.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtečním rozhovoru v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov doslova uvedl, že by považoval za slušné chování, kdyby premiér čtyři měsíce před volbami neusiloval o odvolání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše z resortu financí. Pokud to někdo činí, tak se podle prezidenta chová jako svině.

A právě za tato slova se strhla na Zemana řada kritických poznámek, především ze strany ODS, TOP 09 i lidovců. Politici Zemanovo chování označili za skandální, nepřijatelné a nedůstojné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…