Další ministerstvo, další průšvih s IT zakázkou. Byla to černá díra, zuří Zaorálek kvůli projektu, který běží už od Hermana

28.02.2020 9:39

Po předražených dálničních známkách rezortu dopravy a pondělním zásahu policie na Ministerstvu práce a sociálních věcí kvůli informačnímu systému na vyplácení dávek přichází další případ, kdy se nezvládlo sjednat IT smlouvu. „Projekt Czechiana byl černá díra,“ uvedl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD), jak píše server e15.cz.

Další ministerstvo, další průšvih s IT zakázkou. Byla to černá díra, zuří Zaorálek kvůli projektu, který běží už od Hermana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministerstvo kultury těsně před podpisem smlouvy vycouvalo ze své největší IT zakázky – projektu Czechiana za téměř 450 milionů korun. Portál měl od října umožnit on-line přístup k obrazovým, textovým, audiovizuálním a zvukovým materiálům.

„Projekt byl megalomanský a nadbytečný,“ řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Na zastavení zakázky bez postihů a právních důsledků zbývalo podle něj jen pár dnů. 

Projekt Czechiana se připravoval několik let a vláda jej schválila loni v dubnu. Rozjel se už za působení Daniela Hermana z KDU- ČSL v Sobotkově vládě.

Celá věc byla podle Zaorálka spravována velmi podivným způsobem. „Byla to černá díra. Budeme provádět audit,“ upřesnil ministr Zaorálek, který nevyloučil personální postihy, které budou záviset na výsledku hloubkové kontroly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…