Další pietní akce v Česku. Uctívala se památka obětí konce války

06.05.2012 22:00

Po České republice se i dnes uctívala památka obětí konce druhé světové války. Zástupci ministerstva obrany a svazů uctili na ďáblickém hřbitově v Praze oběti spojeneckých armád.

Další pietní akce v Česku. Uctívala se památka obětí konce války
Foto: Filip Jandourek
Popisek: U budovy Českeho rozhlasu si pamětníci a politici připomenuli 67. výročí květnového povstání v roce 1945 proti nacistickým okupantům

Den po Květnovém povstání českého lidu pokračovaly pietní akce za uctění památky obětí konce druhé světové války. Na ďáblickém hřbitově promluvili zástupci ministerstva obrany, Českého svazu bojovníků za svobodu a Československé obce legionářské.

V Žernosecké ulici v Praze pak zúčastnění uctili padlé členy polské armády. Další pietní akt se odehrál i v Kobyliské střelnici před bronzovou sochou Nepokořená vlast. Mezi desítkou občanů se zde objevila i místopředsedkyně Senátu Alena Palečková.

Ta prohlásila, že na podobných místech končí většina utopií a ideologií. "Svět není imunní vůči různým mesiášům, kteří chtějí změnit svět, ať to stojí, co to stojí," dodala.

Od konce druhé světové války uplynulo 67 let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…