Další průšvih Jakuba Patočky. Vzal peníze na konferenci, jakou svět neviděl

24.11.2017 8:20

Kauza bývalého člena ČSSD pokračuje. Poté, co vyšlo najevo, že pracoval pro Českou poštu, vyplulo také na povrch, že si Jakub Patočka s kolegyní nechal zaplatit za uspořádání konference, která možná vůbec neproběhla. Jde o konferenci, jakou svět ještě neviděl. Informují o ní Lidové noviny.

Další průšvih Jakuba Patočky. Vzal peníze na konferenci, jakou svět neviděl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Patočka

Jakub Patočka toho zvládá docela hodně. Vede Deník Referendum, donedávna byl členem ČSSD, ve které se angažoval, pracoval také pro Českou poštu a vedle toho je ještě také místopředsedou spolku Centrum pro média, ekologii a demokracii, který chtěl uspořádat speciální konferenci. Spolek na to získal 350 tisíc korun od Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra. Ministerstvo vnitra dosud vede úřadující šéf ČSSD Milan Chovanec.

Problém je, zda se tato konference opravdu konala, nebo zda bylo oněch 350 tisíc využito k něčemu jinému. Pojišťovna celou záležitost začala prošetřovat a nakonec byla nucena požadovat vrácení oněch 350 tisíc.

„Zdravotní pojišťovna konání konference prošetřovala a poté, co nebylo druhou stranou exaktně doloženo její konání, byla pojišťovně vrácena celá finanční částka zpět. Tím považujeme celou záležitost za uzavřenou,“ uvedla mluvčí pojišťovny Hana Kadečková.

Sám Patočka se k tomu odmítl vyjádřit. „Jako příznivec bojkotu Babišových výrobků s jeho médii ze zásady nemluvím. Už si to tam prosím nějak s kolegou Prchalem (Marek Prchal je marketingový poradce hnutí ANO – pozn. red.) a spol. mezi sebou řekněte, ušetříte čas,“ napsal Patočka v narážce na to, že LN patří do svěřenského fondu založeného Andrejem Babišem.

Centrum pro média, ekologii a demokracii však tvrdí, že konference proběhla 10. března tohoto roku v Ivančicích v Jihomoravském kraji. Gaby Khazalová z Deníku Referendum serveru Seznam zprávy.cz už v létě řekla, že konference proběhla, ale odmítla to doložit nějakými důkazy, což nakonec pojišťovnu vedlo k tomu, že požádala o vrácení zmíněných 350 tisíc korun.

„Bohužel vám nemohu sdělit konkrétní prostor konání, protože sám provozovatel zařízení si nepřeje to v médiích zveřejňovat. Část z účastníků si také přála anonymitu,“ řekla Seznamu Khazalová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…