Další průšvih? ODS vystupuje proti Vojtěchovi: Jde o pokračování opatření

29.04.2020 12:21

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) přišel s nápadem, jak zachovat restriktivní opatření, která chce vláda udržet do 25. května, tedy i po skončení nouzového stavu. Podle všeho by mělo dojít k posílení kompetencí Ministerstva zdravotnictví. Proti tomu však už nyní vystupuje ODS.

Další průšvih? ODS vystupuje proti Vojtěchovi: Jde o pokračování opatření
Foto: ČPZP
Popisek: První pomoc - ilustrační foto

Občanští demokraté se nechali slyšet, že nesouhlasí s posílením pravomocí ministra zdravotnictví v rámci zákona o ochraně veřejného zdraví. Nástroje k omezování svobody lidí nesmí být podle předsedy poslanců ODS v rukou jediného ministra.

"Posílení pravomocí ministra zdravotnictví je nebezpečné a pro ODS nepřijatelné. Omezování svobody lidí je natolik závažná věc, že o něm vláda musí rozhodovat jen ve výjimečných případech, vždy jako celek a s posvěcením parlamentu, v tomto záměru je ale zřetelná snaha parlament obejít. Jediný ministr nemůže mít červené tlačítko, pomocí kterého vypne fungování země. Ministr Vojtěch v rámci koronavirové krize navíc opakovaně selhal a dokonce jednal protizákonně. Dávat ministrovi, který by měl být spíše vyměněn, více pravomocí, je podobné, jako dávat pyromanovi do ruky sirky,“ říká předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

"Doufám, že už nejméně sedmnáct senátorů sleduje, co Vojtěch v pondělí přinese na vládu, aby měli včas hotovou ústavní stížnost," okomentoval celou věc také komentátor Martin Schmarcz. Celá věc se totiž má na vládě projednávat právě v pondělí.

"Očekávám, že zadání zní: použij ctrl+C a ctrl+V a okopíruj to z krizového zákona do zákona o veřejném zdraví. A nezbastli to, do piče!" dodal pak ještě v diskuzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …