Další utrpení nejen v Charkově. Krutá noc na Ukrajině

02.03.2022 9:08 | Ze sítí

Ukrajina má za sebou další krušnou noc. Ruské ostřelování zasáhlo výrazně Charkov na východě země, také pobřežní Cherson a tvrdé útoky jako obvykle směřovaly také na metropoli Kyjev. V Žytomyru jedna raketa zabila čtyři lidi v domě, když netrefila vojenskou základnu.

Další utrpení nejen v Charkově. Krutá noc na Ukrajině
Foto: Twitter Oliver Alexander
Popisek: Ruský útok na město Charkov

Večer přicházely zprávy o těžkých útocích především z Charkova. Zasažena měla být i místní opera, také administrativní budova charkovského kraje, stejně jako konzulát Slovinska. Ukrajinské úřady uváděly informace o více než deseti zemřelých civilistech během úterka.

Večer měly ruské jednotky vstoupit na předměstí města Cherson, střed města je však stále pod kontrolou Ukrajiny. Třísettisícové město v ústí řeky Dněpr je od počátku války jedním z center bojů.

Kyjev zažil velké ostřelování kolem jedenácté hodiny večerní. Před půlnocí se rozezněly sirény ve městě Žytomyr na západ od metropole, kde byl kromě letecké základny zaznamenán útok i na obytné čtvrti města. Při útoku na základnu jedna zbloudilá střela zasáhla dům, ve kterém zemřeli čtyři lidé.

V půl čtvrté ráno se objevily informace (přišla s nimi britská BBC) o ruském ovládnutí Chersonu, kde mělo zemřít na 200 lidí včetně civilistů.

V téže době se objevila informace o invazi ruských výsadkářů do zpustošeného Charkova. Vojáci měli zaútočit na jednu z vojenských nemocnic, kde ovšem byla připravena ukrajinská obrana.

 

 

V Charkově se bojuje i po rozednění, střelba se ozývá z centra města. Před osmou hodinou byl oznámen zásah centrály místní policie raketou. Za posledních 24 hodin úřady hovoří i desítkách mrtvých a stovkách zraněných.

Mezitím ruské ministerstvo obrany oficiálně vyhlásilo dobytí města Cherson.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …