Další změny na ČT. Regiony dostanou svoje zprávy

29.07.2012 7:13

Server Aktuálně.cz informuje o dalších změnách, které chystá Česká televize. Pro každý kraj uvede speciální podvečerní zpravodajství Události v regionech ČT. Ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal potvrdil, že začal připravovat plán na regionalizaci zpravodajství veřejnoprávní televize.

Další změny na ČT. Regiony dostanou svoje zprávy
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

"Vidím to tak za dva roky," řekl Aktuálně.cz Šámal. Dodal, že projekt napřed bude muset odsouhlasit generální ředitel Petr Dvořák. Ten ve svém programu, díky němuž vyhrál ve výběrovém řízení na šéfa televize, věnoval regionům jednu kapitolu. "Hodlám významně podporovat spolupráci České televize s regiony, a to nejen formou zpravodajství, ale i hledáním dalších širších forem regionální spolupráce," napsal Dvořák.

Ředitel zpravodajství Šámal připomněl, že současné Události v regionech, které se vysílají od šesti večer, jsou regionálně nevyvážené. "Nereflektují existenci krajů," konstatoval Šámal. Speciální vysílání má jižní Morava, Zlínsko, Olomoucký a Moravskoslezský kraj a částečně i Vysočina.

V české části republiky jsou Události v regionech stejné pro všechny kraje. Šámal by chtěl, aby ze zhruba pětadvacetiminutového zpravodajství bylo prvních asi 10 minut zpráv z kraje, pro který se vysílají. Zbytek by byly zprávy odjinud. To znamená třináct relací pro 13 krajů, plus Praha."Nebude to ale levné," uznal Šámal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…