Další zvrat v kauze Opencard: EMS zrušila dnešní schůzku s Krnáčovou a dalšími pražskými radními

15.12.2014 9:26

Firma eMoneyServices (EMS), která vlastní majetková práva k problematickému projektu opencard, o víkendu odvolala dnešní schůzku s vedením Prahy. ČTK to dnes bez dalších podrobností řekl člen zastupitelského klubu České pirátské strany Ondřej Profant. Mělo jít o první oficiální setkání od doby, kdy nová rada zrušila plánovanou arbitráž s EMS.

Další zvrat v kauze Opencard: EMS zrušila dnešní schůzku s Krnáčovou a dalšími pražskými radními
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

Jednání se kromě Profanta měla zúčastnit primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Profant ČTK o víkendu řekl, že město má určité varianty postupu ohledně opencard připravené, řešení plánuje oznámit do pátku.

Kartu opencard si dosud vyzvedlo asi 1,2 milionu cestujících. Projekt, který vyšel zhruba na 1,35 miliardy korun, je spojen s řadou problematických smluv, město se s nimi dlouho neúspěšně vyrovnává. Údajné dluhy Prahy vůči EMS řeší soud. Na konci roku navíc vyprší smlouva s dopravním podnikem, což podle EMS může ohrozit provoz opencard.

Skuteční strůjci kontroverzního projektu zůstávají nepotrestáni

Primátorka Krnáčová dříve slíbila, že ANO přijde s řešením potíží do Vánoc. Zároveň připustila, že by město mohlo po určité období, než vznikne nový systém, zavést opět papírové kupony.

Deset bývalých radních za ODS a TOP 09 a pět úředníků čelí za prodloužení jedné ze smluv, na níž bylo pokračování opencard závislé, obžalobě. V kauze opencard už bylo jiných pět úředníků nepravomocně odsouzeno. Občanské iniciativy i některá média upozorňují, že skuteční strůjci projektu zůstávají nepotrestáni.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…