Daniel Herman na Národní třídě: Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Babiš se asi bojí lidí

17.11.2018 17:32

Lidé začínají chtít, aby existoval soulad mezi osobní slušností a výkonem veřejné funkce, řekl dnes na Národní třídě při uctění památky 17. listopadu poslanec KDU-ČSL a bývalý ministr kultury Daniel Herman, napsala ČTK.

Daniel Herman na Národní třídě: Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Babiš se asi bojí lidí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Daniel Herman

Považuje to za dobrý signál a ozdravný proces ve společnosti. To, že premiér a předseda ANO Andrej Babiš byl u památníku už v noci, může podle něj souviset s obavami z reakcí lidí. Babiš později napsal, že 17. listopad si připomněl s předstihem, neboť brzy ráno odletěl za svým synem do Švýcarska.

„Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí,“ odkázal Herman na dávné heslo bývalého prezidenta Václava Havla, kterého do nejvyšší ústavní funkce vynesly revoluční události roku 1989.

Zástupci KDU-ČSL se na Národní třídu přesunuli průvodem z náměstí Míru, kde v kostele svaté Ludmily podle Hermana vzpomněli na oběti nacistické i komunistické a poděkovali Bohu za svobodu. Římskokatolický biskup Zdenek Wasserbauer u památníku na Národní třídě přednesl modlitbu. Poté lidé zazpívali českou i slovenskou hymnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…