Dánské dráhy částečně obnovily spojení s Německem, které zastavili uprchlíci

10.09.2015 9:03

Dánská železniční společnost DSB dnes počítá s normálním přeshraničním spojením mezi severoněmeckým Flensburgem a jihodánským Padborgem, které bylo ve středu kvůli stoupajícímu počtu běženců mířících přes Dánsko do Švédska zastaveno. Agentura DPA informovala, že první vlak vypravený z Německa dnes ráno již překročil dánskou hranici.

Dánské dráhy částečně obnovily spojení s Německem, které zastavili uprchlíci
Foto: archiv
Popisek: Dánsko, ilustrační foto

„Očekáváme, že vlaky mezi (dánským) Tinglevem a Padborgem/Flensburgem budou jezdit normálně,“ uvedla v dnešním prohlášení společnost DSB. Jezdit na této trati budou i mezinárodní expresy směřující do Kodaně. DSB nicméně cestující upozornila, že kvůli policejním kontrolám mohou vlaky nabírat zpoždění.

Nadále však nefunguje vlakové spojení mezi německým ostrovem Fehmarn a dánským městem Rödby na ostrově Lolland. Podle DSB mezinárodní expresy z Kodaně do Rödby sice jezdí, spojení mezi Hamburkem a německým Puttgardenem na ostrově Fehrman ale bylo odřeknuto.

V prvním vlaku, který dnes okolo 7:00 SELČ odjel z Flensburgu do Dánska, bylo podle DPA asi 50 uprchlíků. Dalších zhruba 100 jich na nádraží v severoněmeckém pohraničním městě ještě setrvává.

Právě cesty běženců přiměly Dánsko železniční dopravu s Německem zastavit. Migranti se snaží z Německa dostat do Švédska, protože ale nemají potřebné doklady a v Dánsku požádat o azyl v drtivé většině nechtějí, rozhodla se je Kodaň vracet zpět za hranice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

8:44 Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

Rusové útočí na ukrajinské obránce nejen v Charkovské oblasti. K útokům dochází na 4 místech a situa…