Darebáci! Ivan David udeřil na Brusel a zastal se Babiše. Jenže tím to neskončilo...

20.06.2020 17:00

Europoslanec Ivan David zvolený za hnutí SPD Tomia Okamury tvrdí, že Evropský parlament upletl bič nejen na Andreje Babiše, ale rovnou na celou Českou republiku. Z útoku na Česko obvinil speciálně i dva české europoslance – Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) a Veroniku Vrecionovou (ODS). A ta se ozvala...

Darebáci! Ivan David udeřil na Brusel a zastal se Babiše. Jenže tím to neskončilo...
Foto: Archiv ID
Popisek: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD

Europoslanec Ivan David v textu pro server Prvnízprávy.cz napsal, že rozhodně nepatří mezi fanoušky českého premiéra Andreje Babiše,ale tentokrát se ho prý musí zastat. Evropský parlament udeřil na Andreje Babiše pro podezření ze střetu zájmů, ale podle Davida se Babiš dostal do hledáčku EU proto, že se rozhodl neovlivňovat politiku jen zpovzdálí, jak to podle Davida dělá řada podnikatelů a lobbistů, a namísto toho vyložil karty na stůl a přímo vstoupil do politiky.

Babiš se rozhodl, že bude viditelným terčem, a politiku bude dělat sám. A prachy taky. Dotace dostává jako jiní, kteří ovšem v konfliktu na první pohled nejsou, protože na to mají lidi, tedy lobbisty, členy důležitých výborů a komisí, politiky, úředníky, správce vlastního podnikání… Koho zaplatí, ten/ta je jejich. Sféra politiky je dobrá pro každého, kdo si touží vyrobit nepřátele. Každému nelze vyhovět, zájmy jsou protichůdné a hra má obvykle nulový součet. Návrh usnesení Evropského parlamentu je zajímavé čtení. Dozvíme se, že Babiš je sprostý podezřelý, má majetek a vliv. Světe div se, že se miliardář nedá tak snadno ulovit. Rozhodně se nedočtete, že by byl usvědčen z nějakého trestného činu. Vše je ‚pravděpodobné“ a ‚potenciální‘. S články v médiích se nakládá jako s důkazy,“ poznamenal David.

„Horší je, že dobráci Zdechovský a Vrecionová obviňují speciálně nejen Babiše, ale i Českou republiku z nepravostí, ačkoli jinde to není o nic lepší. A hlavně připomínají laskavý návrh auditorů, kteří chtějí uvalit na Českou republiku ‚finanční opravu‘ ve výši asi 150× vyšší, než byla dotace na Čapí hnízdo. Takže naši poslanci si přejí, aby naše země přišla ‚za trest‘ o velmi značnou sumu a stala se ‚čistým plátcem‘,“ dodal ještě.

Europoslankyně Veronika Vrecionová však usnesení Evropského parlamentu popsala zcela jinak. Zdůraznila, že tu nejde o Českou republiku, ale o Babiše.

Babiš teď podle ní má tři možnosti. Buď může odejít z politiky a řídit Agrofert, nebo může prodat Agrofert a zůstat v politice. Nebo může zůstat v politice, nemusí prodávat Agrofert, ale v takové situaci by neměl Agrofert čerpat dotace.

Veronika Vrecionová o Babišovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…