Datový vědec Ludwig se posmíval ekonomům, že to s covidem podělali. Jeden se mu ozval: Já nic, to Dlouhý a Tůma

07.05.2021 9:49 | Ze sítí

Datový vědec Petr Ludwig si naběhl na vidle. Ekonom Daniel Münich z institutu CERGE-EI poslal analytikovi jasný vzkaz.

Datový vědec Ludwig se posmíval ekonomům, že to s covidem podělali. Jeden se mu ozval: Já nic, to Dlouhý a Tůma
Foto: Repro Facebook
Popisek: Petr Ludwig nabádá k nošení roušek

Petr Ludwig, český datový vědec a jedna z výrazných tváří v boji s covidem, v únoru letošního roku prohlásil, že už ví, kdo všechno by měl dostat ruskou vakcínu proti koronaviru Sputnik. Dal by ji přednostně čtenářům „dezinformačních webů“. Upozornil v této souvislosti na anketu serveru ParlamentníListy.cz.

„Sputnik je ideální řešení, jak naočkovat ty, co čtou prokremelské dezinformační weby, které jedou velmi silnou kampaň proti očkování jako takovému...,“ napsal doslovně k anketě známý bojovník s koronavirem i prokrastinací. Dodává, že tento způsob je „násobně efektivnější, než je nějak přesvědčit o tom, že Pfizer a spol. jsou bezpečné“.

Není jasné, jestli za „dezinformační“ považuje Ludwig i náš web. Jaký je podle něj „dezinformační“ určitě však dává najevo v přiloženém mottu. „Sputnik čtenářům Sputniku!“ dal Ludwig najevo, pro koho by měla být ruská vakcína určena.

Sám Ludwig by uvítal aplikace vakcíny s původem mimo Evropskou unii. Netají se, že by byl kupříkladu pro čínskou vakcínu Sinopharm. „Ta vakcína vůbec není špatná a cokoliv je lepší než nic,“ okomentoval Ludwig vakcínu, když sepisoval v Dubaji své rady pro Česko.

Upozornil na sebe i komentářem uveřejněným ve chvíli, kdy vyšlo najevo, že exprezident Václav Klaus dostal covid.

„Tak dlouho se chodí se džbánem...,“ poznamenal Ludwig. Ale jedním dechem dodal, že přeje Klausovi jen lehký průběh nemoci a po uzdravení vše dobré.

Po několika měsících na sebe Ludwig upozornil znovu. Tentokrát konstatováním, že země, které v koronavirové krizi daly na rady ekonomů, na ně také doplatily.

„Nová studie ve vědeckém časopise Lancet: Hlavní závěr je ten, že země, které si zvolily eliminační (marginalizační) strategii, měly menší počet úmrtí, méně poškozenou ekonomiku, ale také byla jejich opatření v průměru mírnější,“ napsal Ludwig.

A přidal obrázek s textem, že Česko doplatilo na rady ekonomů.

„Nový výzkum: Česko a další země doplatily na rady ekonomů. Snahy nepoškodit ekonomiku vedly k více úmrtím, tvrdšímu lockdownu a více poškodily ekonomiku,“ stálo doslova na obrázku.

Petr Ludwig promlouvá

Pod jeho příspěvkem se rozjela živá diskuse.

Ekonom Daniel Münich, jenž v posledních letech jako externí ekonomický poradce spolupracoval na řadě projektů i se Světovou bankou, se proti takto podané informaci důrazně ohradil. 

„Tak většina ekonomů z projektu 'IDEA anti COVID' před promořovacím přístupem české vlády varovala opakovaně. Tak tam ten paušál ekonomové moc nesedí. Sedělo by tam ekonomové Tůma, Singer, Hampl, Dlouhý. To už by tam podobně klidně seděl paušál ‚lékaři zlehčovali‘,“ upozornil.

Petr Ludwig promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…