Dávejte pozor! Ondřej Hejma o akcích proti Babišovi a „režimu“ EU: Celé je to jinak

13.05.2019 13:51

Zpěvák Ondřej Hejma se v pořadu Podtrženo, sečteno moderátora Luboše Xavera Veselého rozhodl okomentovat, co podstatného se dělo v minulých dnech. Mimo jiné se vyjádřil k Evropské unii, kdy podle něj u nás nevládne ani Andrej Babiš či Miloš Zeman, ale vládne tu Brusel. „Svou suverenitu jsme ztratili v Lisabonské smlouvě,“ sdělil.

Dávejte pozor! Ondřej Hejma o akcích proti Babišovi a „režimu“ EU: Celé je to jinak
Foto: Vít Hassan
Popisek: Ondřej Hejma

Úvodem se Hejma vyjádřil k demonstracím proti Marii Benešové a jejímu postu ministryně spravedlnosti. „To je takový nešvar, co se nám tady rozšířil. Je to celorepublikové hnutí, jsou pěkně zorganizovaní. Já myslím, že tady nejde o Marii Benešovou, tady nejde o justici, jde spíš o to svrhnout Andreje Babiše. Ale hlavně je to o těch evropských volbách. Aspoň v té Praze jsem to tak vnímal. Mluví tam zástupci Pirátů, STANu, ODSky, i Dolínek z ČSSD přišel a zaprotestoval proti vlastní vládě,“ nechal se slyšet Hejma. Podle jeho slov jde skutečně o mítink před evropskými volbami. „Jak by jinak dostali 20 tisíc na Staromák s nějakým eurotématem. Stačí říct Babiš do tepláků a lidi přijdou,“ zmínil Hejma.

Anketa

Chcete, aby Marie Benešová odstoupila?

11%
89%
hlasovalo: 22333 lidí

Ten se následně vyjádřil i k předvolebnímu spotu STANu a TOP 09 před evropskými volbami, jenž je vytvořen na motivy Pelíšků, a hraje v něm například Eva Holubová či Jan Hrušínský. „Zpovzdálí to režíroval Vladimir Vladimirovič Putin. Tohle je hybridní atomová bomba. Nevím, kdo tohle může brát vážně. Zajímavá je ta závěrečná scéna, jak Hrušínský – falešný Kodet – vezme hůl a mlátí tam člověka. Je to v protikladu Dominiku Ferimu, kterého zmlátili za politický názor, což jsme všichni odsoudili, a tady se v reklamním klipu mlátí člověka za politický názor,“ sdělil Hejma. „Je to čistý šílenství. Je to svým způsobem vtipný. Dávat na rovinu slovíčko prcat a Brexit, tím to začíná,“ dodal. 

Následně se Hejma vyjádřil k projektu #JsmeTu, kdy mimo jiné Jakub Dostál, koordinátor projektu, hovořil o tom, jak se zvrhly diskuze na internetu a dobrovolníci začali krotit nenávist na Facebooku. „Nechápu to, nerozumím tomu. Nevím, jak to celé funguje, kdo to platí. Co se ukazuje, je to, že na tom netu se dá hodně dobře pracovat, a když má člověk nápad, tak najednou získá obrovskou podporu,“ sdělil Hejma. „Je to shlukování na internetu, nátlakové skupiny, lobbistické,“ podotkl.

Video najdete ZDE.

Následně se Hejma vyjádřil ke slovům marketéra Horáka, jenž uvedl, že Andrej Babiš bude prezidentem a že mu demonstrace hrají do karet. „To není úplně originální myšlenka. Mně se zdálo, mimochodem, už před těmito parlamentními volbami, že se může naprdnout, a do těch voleb nejít a vstoupit do prezidentských voleb. Kdyby si Babiš tehdy zamanul, tak by Miloše udělal... Ale myslím, že nás to nemine, pokud Babiš přežije všechna ta hnízda,“ podotkl Hejma.

Závěrem se pak Hejma vyjádřil ke slovům poslance Lubomíra Volného ohledně České televize. Podle Volného je veřejnoprávní televize protinárodní, protičeská a protidemokratická. A co si myslí Hejma? „Česká televize je prostátní, prorežimní, protože u nás, a to já opakuju pořád, nevládne Andrej Babiš ani Miloš Zeman, tady vládne EU. My jsme členský stát EU, ztratili jsme svou suverenitu v Lisabonské smlouvě. Česká televize dělá probruselskou politiku. Dělají to, co se od nich čeká,“ zmínil Hejma. „Tak to prostě je. Stejně jako demonstrace na Staromáku byla prorežimní... Ono to tak nevypadá. Babiš a Zeman jsou jen úředníci, přerozdělují prachy, co zbyde, ale když je něco vážného, rozhoduje se to v Bruselu,“ dodal. „To je osud lidstva,“ řekl Hejma, podle něhož se však nic nadcházejícími volbami nezmění. „I Okamura by tam vyblednul, byl by úplně zbytečnej. Neuhraje tam nic,“ míní Hejma. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …