Dcera agenta Skripala se po otravě uzdravuje překvapivě rychle. Už může mluvit

29.03.2018 22:39

Dcera dvojitého ruského agenta Sergeje Skripala Julija Skripalová, která spolu s ním byla otrávena v anglickém Salisbury, je podle stanice BBC od čtvrtka při vědomí a může i mluvit. Podle lékařů se její stav stále zlepšuje.

Dcera agenta Skripala se po otravě uzdravuje překvapivě rychle. Už může mluvit
Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

„Christine Blanshardová, která je lékařskou ředitelkou oblastní nemocnice v Salisbury, označila stav Skripalovy dcery za stabilizovaný. „Jsem ráda, že mohu oznámit zlepšení stavu Julije Skripalové. Na léčbu reaguje dobře, nadále je jí ale poskytována 24 hodin denně expertní klinická péče,” uvedla.

Zlepšujicí se stav Skripalovy dcery je prý překvapivý. Ještě ve středu totiž stanici BBC v Rusku Skripalova neteř Viktoria Skripalová sdělila, že dvojice má jen minimální šanci na přežití. „I kdyby Skripal a jeho dcera přežili, budou do konce života invalidní,“ řekla. Otec Julie, agent Sergej Skripal, ale nadále zůstává v kritickém stavu. Dvojice byla v kritickém stavu hospitalizována 4. března poté, co byla otrávena nervovou látkou.

  • Původní zdroj ZDE

Britská policie uvedla, že pravděpodobně dvojice byla poprvé vystavena nervové látce u vchodových dveří jejich domu v anglickém Salisbury. „Specialisté dosud identifikovali největší koncentraci nervové látky na domovních dveřích bydliště,“ uvedla ve čtvrtek policie. „V této fázi našeho vyšetřování se domníváme, že Skripalovi přišli do styku s nervovou látkou nejdřív na jejich domovních dveřích,“ sdělil šéf protiteroristického oddělení londýnské policie Dean Haydon.

Británie odpovědnost za otravu připsala Rusku, to ale obvinění odmítá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…