Decroix z ODS: Václavák? Pátá kolona halekající propagandu! Žádní normální lidé

06.09.2022 14:04 | Ze sítí

Poslankyně za ODS Eva Decroix se na svém facebookovém profilu vyjádřila k sobotní demonstraci na Václavském náměstí. Lidi účastnící se akce nazvala vlastenčící pátou kolonou mávající českou vlajkou a halekající ruskou propagandu.

Decroix z ODS: Václavák? Pátá kolona halekající propagandu! Žádní normální lidé
Foto: Archiv Evy Decroix
Popisek: Eva Decroix

„Pokud byste měli pocit, že ti chudáci na Václaváku jsou normální lidé jako vy, tak se nenechte mýlit. Je to vlastenčící pátá kolona mávající českou vlajkou a halekající ruskou propagandu,“ napsala úvodem svého příspěvku Decroix. K tomu připojila výňatky z programu účastníků demonstrace.

„Česká republika potřebuje zajistit přímé smlouvy s dodavateli plynu za nízké ceny – tedy především s Ruskou federací. – Rozuměj, hurá do teplé slovanské náruče diktátora, on si s námi poradí… rychleji než řekneš Václavák...“ poznamenala. 

„Tendry na dostavbu jaderných elektráren musí vyhrávat ty nejlepší firmy, nikoliv firmy z politicky spřátelených (se současnou vládou) zemí. – Rozuměj, pusťte tam kámoše z Ruska, svou šikovnost právě ukazují na Ukrajině…“ uvedla dále.

„Česká republika se potřebuje osvobodit od přímé politické poddanosti vůči EU, WHO, OSN. – Rozuměj, pojďme nás izolovat (jenom NATO tam flastencům chybí) a přijde slast nezávislosti a zranitelnosti, komu bude asi vyhovovat?“ zmínila poslankyně za ODS.

„Je potřeba osvobodit český průmysl od závislosti na zahraničních společnostech. – Tomu už snad nelze v pro exportní ekonomice ČR ani nelze rozumět jinak, než chceme bídu, hip-hip hurá!“ podotkla Decroix.

„Ukončení plánovaného ředění národa (…) odlišné životní přístupy i jazyková bariéra (Ukrajinců) jsou nebezpečnými prvky pro klidné soužití obou národů na území České republiky. – Když může beztrestně šířit náckovská hesla Orbán, dejme to tam, aspoň udržíme hrůzu z migrantů. Humus,“ dodala také Decroix. 

„Takže žádná PROTI-vládní demonstrace, je to normální PRO-ruská oslava! Demonstrovat, nesouhlasit s vládou, kritizovat – všechno v demokracii v cajku! Ale jít na ruku režimu, který tu chce z demokracie udělat kůlničku na dříví a z vás si udělá při první příležitosti živý cíl v další stupidní válce – úplně mimo mísu,“ zakončila občanskodemokratická poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…