Dělá se mi z něj zle. Soukupův vstup do politiky znechutil Bursíka. A přidal se Paroubek

17.01.2019 17:20

Generální ředitel TV Barrandov oznámil, že se chystá vstoupit do politiky. Expremiér Jiří Paroubek oznámil, že to není zdaleka poprvé. Už v minulosti se snažil prorazit v politice, když podporoval Zelené. Mediálně prý chtěl opanovat takové státní firemní giganty jako Lesy ČR nebo České dráhy. Teď se o to možná pokusí podruhé. Někdejší předseda Zelených Martin Bursík prozradil, že se mu ze Soukupa dělá zle.

Dělá se mi z něj zle. Soukupův vstup do politiky znechutil Bursíka. A přidal se Paroubek
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: První novoroční díl Týdne s Jaromírem Soukupem

Jaromír Soukup se chystá do politiky. Založil hnutí LIST, s nímž chce prorazit na české politické scéně. Někteří politologové mají za to, že může uspět. Mohl by získat část voličů Tomia Okamury (SPD) nebo ČSSD. Otázka je, zda mu to bude stačit na vstup do Evropského parlamentu. Volby do EP jsou prvními volbami, kterých by se mohl zúčastnit v květnu tohoto roku. Zaregistroval si dokonce internetovou doménu, která mu může pomoct dostat se na Hrad a nahradit v pozici prezidenta Miloše Zemana.

Anketa

Zvažujete, že budete volit Jaromíra Soukupa?

65%
hlasovalo: 24812 lidí

Někdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek však připomněl, že to není zdaleka poprvé, co se Soukup snažil prosadit v politice. „Snažil se o marketingovou kontrolu nad několika státními organizacemi,“ řekl iDNES.cz Paroubek. Šlo třeba o České dráhy či Lesy ČR. „Naše spolupráce skončila, když se mě snažil nacpat do spolupráce s Vítem Bártou, se kterým už tehdy také spolupracoval. Byla to taková politická bigamie,“ dodal expremiér.

Někdejší šéf Zelených Martin Bursík je k Soukupovi ještě kritičtější. „Vlastně se o něm vůbec nechci bavit. Jak řekl pan generál Petr Pavel, že se mu dělá fyzicky špatně, když ho vidí v televizi, tak já to mám stejně. Sdílím názor pana Petra Pavla,“ zdůraznil Bursík. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

V době, kdy byla ministryní školství Dana Kuchtová za Zelené, přivedla si Soukupa na ministerstvo jako náměstka. Když Bursík chtěl, aby se ho zbavila, došlo ke konfliktu.

Dnes poskytuje Soukup prostor především prezidentovi Miloši Zemanovi a častým hostem jeho pořadů je také předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Předseda ČSSD Jan Hamáček má za to, že teď bude Soukup konkurovat právě Okamurovi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…