Demokraté? Její volbu vydávají téměř za příchod Antikrista! Je zde text, který se s kritiky Lipovské vůbec nemaže

04.06.2020 15:58

Na hlavu ekonomky Hany Lipovské se po jejím zvolení do Rady ČT sneslo velké množství kritických slov. Její kritici mají obavu, že představuje ohrožení nezávislosti veřejnoprávní televize. Jenže to může být i obráceně. Publicista Oldřich Tichý má za to, že skutečné nebezpečí mohou pro Česku televizi představovat kritici Lipovské.

Demokraté? Její volbu vydávají téměř za příchod Antikrista! Je zde text, který se s kritiky Lipovské vůbec nemaže
Foto: Facebook HL
Popisek: Ing. Hana Lipovská, Katedra ekonomie Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity

Česká televize by měla být nezávislá a měla by reflektovat pluralitu názorů ve společnosti. Na tom se asi shodne většina lidí. Jenže onu pluralitu si představuje každý jinak. A tady nastává problém.

Všechno, co se doposud na hlavu Lipovské sneslo, se dá shrnout do jednoho motta těch, kteří její zvolení do Rady vydávají téměř za příchod Antikrista: ‚Česká televize samozřejmě má být názorově pluralitní a v Radě má právo zasedat každý, kdo je demokraticky zvolen, pokud ovšem bude v České televizi podporovat ty názorové proudy, jež vyhovují nám, a nebude to člověk, kterého nechceme‘,“ poznamenal Tichý v úvodu svého textu pro Reflex.cz.

Anketa

Dokáží Hana Lipovská a Xaver Veselý něco skutečně změnit v ČT?

92%
8%
hlasovalo: 16152 lidí
Lipovská je prý přesně takovým člověkem, kterého nechtějí, protože je konzervativně založená a ještě k tomu křesťanka, což se prý ateistické České televizi nepozdává jako nejlepší předpoklad pro výkon práce radní.

„To, že měla pracovně blízko k exprezidentu Václavu Klausovi a není ani kritičkou současného prezidenta Zemana, z ní automaticky dělá terč všech tzv. liberálů (překládejte pokrokářů),“ přisadil si ještě Tichý.

Kdybychom žili v 50. letech minulého století, rozlícené pracovní kolektivy by pravděpodobně žádaly komunistickou vládu, aby Lipovskou minimálně uvěznila, ne-li ještě něco víc. Už jen za to, že se chce radit s bývalou europoslankyní Janou Bobošíkovou a byla také viděna ve společnosti bývalého předsedy KSČM, režiséra Jiřího Svobody. Přitom Bobošíková v minulosti pracovala na Nově i v ČT, kde byla hlavní tváří televizní krize z počátku tisíciletí. Svoboda jako režisér také o médiích leccos ví, takže podle Tichého mohou Lipovské nabídnout řadu informací.

„Všem slušným a pokrokovým lidem, kteří za vrchol tuzemské veřejnoprávní novinařiny považují pořady 168 hodin a Reportéři ČT, přece musí v hlavách naskočit jediná možná rovnice: Lipovská + Bobošíková + Svoboda + KSČM = brána pekel pro veřejnoprávní média,“ poznamenal Tichý.

Publicista má za to, že by Lipovská měla dostat 100 dní hájení, aby mohla ukázat, o co se chce v ČT zasazovat. To, že od liberálů sto dní nedostala a navíc ji kádrují podle toho, s kým se schází, vypovídá podle Tichého spíše o nedemokratičnosti tzv. demokratů než o Lipovské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…