Demonstrace na podporu premiéra Sobotky: Sluníčko proti kalašnikovu a policejní vrtulník

06.02.2016 16:48

Blíží se další ze série sobotních demonstrací v Praze. Před Úřadem vlády se pomalu scházejí podporovatelé premiéra Bohuslava Sobotky a redaktor serveru ParlamentníListy.cz hlásí, že si nesou transparent s nápisem: Kalašnikov není vtip. Na demonstranty dohlíží policejní vrtulník.

Demonstrace na podporu premiéra Sobotky: Sluníčko proti kalašnikovu a policejní vrtulník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka se svým úvodním proslovem

Praha je dnes městem demonstrací. Brojí se proti islámu, proti uprchlíkům, ale také proti xenofobii a hrozícímu nástupu radikalismu v naší vlasti. Do druhé skupiny patří také demonstrace před Úřadem vlády na podporu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Ten se dočkal zastání například od sociálně demokratické platformy Idealisté poté, co prezident Miloš Zeman na besedě s občany naznačil, že politika lze kromě voleb odstranit také s pomocí kalašnikova.

K akci s názvem  „Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu v ulici u Bruských kasáren“ se zpočátku připojilo jen 15 lidí, počet policistů střežících pořádek je podle informací redaktora serveru ParlamentníListy.cz převyšoval.

Na místě je k vidění i oranžové srdce s vlajkou EU a nápisem „Bez nenávisti“. Následuje transparent se sluníčkem a heslem „Vidí daleko, svítí na všechny“. Počet účastníků se v průběhu několika minut navýšil na stovku. Lidé dávají najevo, že stojí za premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) a důrazně odmítají šíření nenávisti.

Svolavatel akce Tomasz Peszynski poděkoval lidem za to, že přišli a ukazují, že v Česku žijí i slušní lidé. "Děkuji, že jste přišli, jste moudří a slušní lidé," prohlásil mimo jiné. O pár minut později je demonstrantů přes stovku a nesou si sebou i vlajku USA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…