Demonstrace proti Rusnokově vládě. Stovky studentů míří do ulic

05.08.2013 16:40

V úterý, tedy den před klíčovým hlasováním o důvěře kabinetu Jiřího Rusnoka, proběhne na pražském Klárově demonstrace proti této vládě. Jejím organizátorem je studentská iniciativa s názvem Inventura demokracie.

Demonstrace proti Rusnokově vládě. Stovky studentů míří do ulic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Studenti se bouří zejména proti personálním změnám, které tato vláda, ač bez podpory sněmovny, stihla vykonat. „Rozhodnutí premiéra Rusnoka o zrušení odvolání Jana Buriana je nejen ukázkou nekompetentnosti ministra kultury Balvína, ale i nekompetentnosti celé současné vlády a jejího pokusu o nekontrolované ovládnutí ministerstev a dalších klíčových státních institucí,“ píší pořadatelé v popisu události na Facebooku.

Kritizují postup Rusnokovy vlády, která činí dalekosáhlá a významná rozhodnutí, k nimž ale podle nich v současné době nemá mandát a jež významně ovlivňují fungování řady institucí i politické a společenské klima v zemi. Proti tomuto postupu je prý proto třeba se razantně ohradit. 

Politický experiment z Hradu, který musí skončit

„Rusnokova vláda svými dosavadními kroky i kontroverzním personálním složení znevážila význam slova odborník a ukázala, že si nezaslouží důvěru Poslanecké sněmovny k tomu, aby ve svém politickém experimentu, neomylně řízeném z Hradu, pokračovala,“ tvrdí organizátoři celé akce a vyzývají všechny, kterým tyto kroky vadí, aby se protestního shromáždění také zúčastnili.

Svou účast na sociální síti potvrdilo už více než šest stovek lidí, téměř pět set lidí uvedlo, že se možná zúčastní. Dalších šestnáct tisíc lidí je mezi pozvanými.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…