Děsivá vražda sedmileté dívky v Rakousku: Čečenský imigrant jí málem uřízl hlavu

17.05.2018 11:59

Rakouský deník Kronen Zeitung přináší podrobnější informace k případu, který otřásl celou zemí. Šestnáctiletý mladík s přistěhovaleckými kořeny zavraždil sedmiletou dívku.

Děsivá vražda sedmileté dívky v Rakousku: Čečenský imigrant jí málem uřízl hlavu
Foto: kriminalistický technik
Popisek: Autentické foto z místa činu, digitálně obarveno

„Šestnáctiletý Robert K., který pochází z Čečenska, byl zatčen a čeká na soudní proces. Advokát Manfred Arbacher-Stöger očekává maximální možný trest,“ píše deník s tím, že mladík o spáchaném trestném činu hovoří s vyšetřovateli naprosto chladně a nezúčastněně. Sedmiletou muslimskou dívku vylákal do bytu svých rodičů a tam ji naprosto bezdůvodně ubodal nožem, až se hlava málem oddělila od krku.

Robert K. mimochodem řekl, že lituje pouze matky sedmileté dívky. Samotná oběť, která měla celý život před sebou, v něm žádnou lítost nevzbudila. „Naprostá emoční chladnost mladého vraha šokovala i velmi zkušené vyšetřovatele. S takovým případem se dlouho nesetkali. Jako dospělý by dostal vrah pravděpodobně nejvyšší možný trest, tedy doživotí. Jako mladistvý může očekávat maximálně patnáct let.“

„Je tady skutečně mnoho přitěžujících okolností a já jsem si jistý, že stráví ve vězení pro mladistvé více než deset let. Nepředpokládám, že by dostal o tolik méně, než je maximální hranice. On sám je vlastně ještě dítě, ale přesto byl schopen spáchat tak krutý čin. To je velmi znepokojivé,“ tvrdí advokát, který je dále přesvědčen, že v soudním procesu bude hrát značnou roli také posuzování psychické způsobilosti vraha.

„Příslušní lékaři budou muset objasnit, jestli je vrah duševně nemocný. Koneckonců, mladík zabíjel naprosto bezdůvodně,“ dodává advokát. Podle soudního psychologa Wolfganga Marxe patrně Robert K. trpí jistou duševní poruchou. „Jeho čin naznačuje, že v jeho mysli něco nebude úplně v pořádku. Dospívajícího hocha patrně ovládly násilně fantazie, které nyní propukly v plné intenzitě,“ domnívá se Marx.

Ačkoli může Robert K. dostat maximálně patnáct let vězení, s největší pravděpodobností nebude ihned propuštěn. „Po výkonu trestu bude i nadále v péči odborníků. Na svobodu by mohl jít jedině v případě, že by všechny psychiatrické zprávy hovořily o jeho uzdravení. Předpokládám, že v nějaké formě bude držen mimo svobodný prostor třeba až 25 let. Takže na úplnou svobodu vyjde možná až ve svých jednačtyřiceti letech,“ míní Marx.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…