Dialog s migranty, ne bariéry?! Poslanec ANO vyletěl: Je jich milion, už vidím, jak budou Peksa a další poslouchat na hranicích jejich příběhy!

11.09.2021 17:53 | Ze sítí

Poslanec Jiří Mašek (ANO) se na svém facebookovém profilu rozepsal o tom, jak jej pirát Mikuláš Peksa nazdvihl ze židle. A to svým návrhem nahradit dialogem s migranty stavění bariér a ostrahu na hranici schengenského prostoru.

Dialog s migranty, ne bariéry?! Poslanec ANO vyletěl: Je jich milion, už vidím, jak budou Peksa a další poslouchat na hranicích jejich příběhy!
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

„Návrhem nahradit dialogem s migranty stavění bariér a ostrahu na hranici schengenského prostoru, to mě opravdu ten PIRÁT Peksa zvedl ze židle,“ popsal svůj pocit Mašek. Peksa o dialogu s migranty hovořil pro CNN Prima News. 

„Dialog s migranty. Jak si to ten mládenec (mj. byl v rozhovoru velmi alergický na narážku na svůj věk) jako představuje? PIRÁTI (Peksa a spol.) s nimi diskutují na hranicích a lustrují jejich doklady. Mikuláši, Mikuláši jsi chytrý, a přitom produkuješ takové hlouposti. Problematiku azylové politiky máme legislativně v ČR dobře ošetřenou, a vy, PIRÁTI, to chcete změnit a změkčit, snažíte se toho dosáhnout prosazením většinového hlasování v EP,“ píše Mašek.

„Právě problematika migrace nám ukazuje, že my, co nejsme úplní eurohujeři a máme rádi svou vlast a bezpečnost našich obyvatel, to nesmíme dopustit. Nesmíme ztratit svou státní identitu a vlastenectví. Chápu, že Pirátům to je cizí a pevně věřím, že to ve volbách naši občané zohlední,“ dodává.

„Tedy ještě jednou: Mikuláš Peksa, europoslanec za Piráty, v pořadu CNN 360 st.: ‚Jsem toho názoru, že efektivnější než bariéry je dialog. Je ale potřeba zjistit, kdo je kdo, a administrativně to zpracovat. Nedosáhneme toho střílením a budováním plotů, ale tím, že si poslechneme jejich příběh.‘ – V roce 2015 požádalo o azyl přes jeden milion lidí. Už vidím, jak PIRÁTI Peksa a spol., jak s nimi diskutují na hranicích a lustrují jejich doklady a poslouchají jejich příběhy. Uvědomuje si ten chlapec, že ti muži mají i několik pasů a každý na jiné jméno? O čem povede ten dialog?“ ptá se Mašek.

„Jsem členem bezpečnostního výboru, a podpořím příspěvek Litvě na stavbu plotu na hranicích s Běloruskem, jehož cílem je zbrzdit migranty. Protože to jinak zarazit prostě nejde! Může tam Mikuláš Peksa, europoslanec za Piráty, vyrazit a ukázat Litvě, jak si to představuje. Je dobré vědět, jaké recepty na migraci nám Piráti chystají,“ uzavřel.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…