Dienstbier: Boj s korupcí brzdí Rampula

21.05.2012 22:14

Rampula a Grygárek. To jsou podle kandidáta ČSSD na post prezidenta Jiřího Dienstbiera dvě jména, která brání efektivnímu vymýtání korupce z české politiky.

Dienstbier: Boj s korupcí brzdí Rampula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor za ČSSD Jiří Dienstbier

Uvalení vazby na exhejtmana Středočeského kraje Davida Ratha, které vzešlo z práce protikorupční policie a ústeckého státního zastupitelství, je podle Dienstbiera v souladu se zákony. "Nikdy jsem si nemyslel, že se zapletl do korupční kauzy. Smutné je, že tady je plno korupčních darebáků, které David Rath kritizoval, a ti se teď staví do role spravedlivých," komentuje aféru pro zpravodajský server novinky.cz. Dodává, že Rath často důrazně upozorňoval na sporné kauzy, svým jednáním ale své útoky na korupční kauzy ovšem nyní zkompromitoval. Upozorňuje také, že v souvislosti s pražským magistrátem se mluví o mnohem větších částkách, ale obviněn zatím nikdo nebyl.

Státní zastupitelství zametá některé kauzy

Jiří Dienstbier kritizuje současný stav Vrchního státního zastupitelství v Praze pod působením dvojice Rampula, Grygárek. Státní zastupitelství vedené Vlastimilem Rampulou dle jeho slov slouží k zametání některých korupčních kauz. Jiřího Grygárka pak označuje za "zločince, který před listopadem 1989 asistoval při terorizování disidentů." Na druhou stranu Dienstbier odmítá, že by byla celá politická scéna zkorumpovaná, a zná prý řadu slušných lidí napříč všemi stranami. I KSČM.

"Musí se rozhodnout, zda je (KSČM) demokratická, pak ji musíme brát jako takovou se vším všudy, a pokud není demokratická, pak musí být rozpuštěna," prohlásil Dienstbier. Podotýká ale, že jde o jeho názor, přičemž většina v ČSSD koalici s KSČM odmítá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…