Díky za každé nové ráno. Hašek v televizi rýpal do ODS

19.08.2013 22:44

Již zítra proběhne klíčové hlasování o dalším osudu Poslanecké sněmovny. Zatímco TOP 09, ČSSD a KSČM hlásají, že budou hlasovat pro její rozpuštění, ODS tvrdí, že by to poškodilo legislativní procesy projednávaných zákonů. „Nevytvářejme chiméru, že rozpuštění sněmovny znamená nějaký karambol z hlediska legislativy,“ odmítl tato tvrzení statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek v pořadu Události, komentáře na ČT24.

Díky za každé nové ráno. Hašek v televizi rýpal do ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ČSSD Michal Hašek

Hašek sám sebe označil jako mírného optimistu, protože je prý přesvědčený, že poslanci skutečně zítra rozpuštění dolní komory Parlamentu odhlasují.

Ne všichni však sdílejí jeho názor. Opačný názor zastává například ministr vnitra v demisi Martin Pecina, který v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedl, že poslanci schválí rozpuštění sněmovny nejdříve v září. A to vinou TOP 09, která podle něj opět otočí a bude hlasovat proti. Jeho výrok však pobouřil předsedu poslaneckého klubu TOP 09/STAN Petra Gazdíka.

„My jsme konzervativní strana, pevně věřím, že se Pecina za tento svůj lživý výrok omluví. Vypadalo to jako šíření poplašné zprávy a jako volební kampaň SPOZu proti TOP 09,“ zaútočil a dodal, že všichni poslanci TOP 09 se zítřejšího hlasování zúčastní a návrh na rozpuštění sněmovny podpoří. Zároveň doufá, že se od Peciny dočká za svá slova omluvy.

Omluvu žádá ale i Hašek od TOP 09. Nelíbí se mu totiž výrok poslance Stanislava Polčáka, že k hlasování nemusí dorazit někteří poslanci ČSSD, protože je k tomu nabádají sociálně demokratičtí hejtmani. Podle Haška se jedná o sprostou lež. „Polčák je gentleman, pokud nemá důkazy, věřím, že se skutečně omluví,“ odvětil Gazdík smířlivě.

Podle předsedy senátorského klubu ODS Jaroslava Kubery ale předčasné volby nic převratného nepřinesou. „Nemyslím si, že volby někoho uspokojí. Všichni se na ně těší, ale po třech měsících to bude to samé a lidé se budou chytat za hlavu, co si to zvolili,“ prohlásil.

Upozornil také na to, že Senát by se v situaci, kdy vláda v demisi navrhuje četná zákonná opatření, měl projevit jako pojistka a všechny takové návrhy odmítat.

„Nevytvářejme chiméru, že rozpuštění sněmovny znamená nějaký karambol z hlediska legislativy,“ nechal se slyšet Hašek s tím, že zajisté nastane prodleva mezi úterním hlasováním a skutečným rozpuštěním sněmovny prezidentem Milošem Zemanem.

„ODS teď každý den děkuje za nové ráno,“ rýpl si Hašek. Předčasné volby podle jeho slov nepředstavují žádný populismus, ale konečné řešení politické křeče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…