Dimun o obstrukcích ČSSD: Zavšivený labrador se nese k moci

06.11.2011 13:48

Někdejší poradce Jiřího Paroubka Petr Dimun opakovaně šije do ČSSD. Tentokráte si vzal na paškál obstrukce, kterými sociální demokraté zablokovali sněmovnu. Jedná se podle něj jen o pokrytecké představení, v němž strana předvádí jednoho inteligenčně nevybaveného poslance za druhým.

Dimun o obstrukcích ČSSD: Zavšivený labrador se nese k moci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban s Bohuslavem Sobotkou se baví na sjezdu ČSSD

"Předně už po čtvrtku, kdy se ČSSD doobstruovala pouze k tomu, že byl schválen první zákon vrácený oranžovým Senátem, totiž zákon omezující státní podporu stavebního spoření, bylo jasné, že takto budou postupně schváleny všechny reformní zákony a faktický smysl obstrukcí se tak vytrácí," konstatuje Dimun na webu vaševěc.cz. "Bojuje-li navíc proti seškrtání stavebního spoření Bohuslav Sobotka, který ještě jako ministr financí v roce 2003 prosazoval obdobné škrty s nachlup stejnými argumenty, jako dnes Miroslav Kalousek, působí to mimořádně nedůvěryhodně."

ČSSD rovněž vytáhla do boje s poslanci s "velmi nízkou intelektuální úrovní", jejichž proslovy postrádaly od smyslu přes argumenty až po řečnickou kvalitu snad úplně všechno. "ČSSD bohužel trpí personální vyprahlostí na straně jedné a tuhou stranickou oligarchií, která moc nepřeje politickým talentům, na straně druhé. Takoví lidé se pak opravdu hodí do stylu hokejového mače, který v devadesátých letech předváděl německý národní tým, kdy hráči byli prakticky za pohyblivé mantinely, jejichž jediným cílem bylo soupeři překážet."

Celý text Petra Dimuna ZDE

ČSSD současný stav vlastně vyhovuje

ČSSD ale věc vygradovala až do fáze, kdy veřejně hlásá, že bojuje za demokracii v zemi. "OK, má-li ČSSD tento pocit, berou-li si její představitelé do úst blížící se výročí 17. listopadu, což je silný kalibr, nechť hlasuje o nedůvěře vládě! V opačném případě jen opět potvrdí to, co si šuškají holubi na střeše, totiž že ji současný stav vlastně vyhovuje a hraje pouze hru na vynucené chyby soupeře," podotýká Dimun.

"Protože je sama nedůvěryhodná a připomíná psa, jehož srst je sice od přírody bílá, avšak pes je celý černý od vší, které tenhle sociálnědemokratický labrador nese na cestě k moci."

Stejně pokrytecky se podle Dimuna ČSSD zachovala k hejtmanovi Jaroslavu Palasovi, kterého viní za prodej nemocnice, kterou by ale bez souhlasu moravskoslezské ČSSD a krajské rady zkrátka neprodal. Nebo v rámci kampaně "Mluvte nám do toho!", kdy mělo docházet ke kritickým debatám s voliči a místo toho se losovaly otázky, zřejmě předem připravené tak, aby nikomu neublížily.

"Obětní beránek, divadlo pro voliče, pokrytectví, vše dohromady," konstatuje Dimun. Taková je současná ČSSD.

Čtěte:

Před sněmovnou jsou bezpečnostní zábrany. Prý kvůli ProAltu

Věšíte lidem bulíky na nos, okřikl Nečas ČSSD. Sněmovna mluví a mluví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…