Diplomaté vyjadřovali podporu Prague Pride. Ale diskuse se občas pěkně zvrhla...

06.08.2019 15:46

Celých jedenáct zemí se prostřednictvím svých velvyslanectví zapojilo do pražského festivalu Prague Pride 2019. Diplomaté se mají 10. srpna hrdě zúčastnit pochodu Prague Pride a mají nést transparent #DiplomatsforEquality – v češtině tedy „diplomaté za rovnost“.

Diplomaté vyjadřovali podporu Prague Pride. Ale diskuse se občas pěkně zvrhla...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

Jedenáct velvyslanců se zúčastní vyvrcholení festivalu Prague Pride 2019 desátého srpna. Diplomaté podepsali následující prohlášení:

„My, vedoucí diplomatických misí v Praze, podporujeme lidská práva pro všechny včetně sexuálních menšin. Diplomaté z 11 zemí se 10. srpna hrdě zúčastní pochodu Prague Pride s transparentem #DiplomatsforEquality (diplomaté za rovnost).

Spojili jsme se, abychom vyjádřili naši podporu lidským právům a základním svobodám LGBTI občanů, protože máme za to, že různorodost je pro svět přínosem.

O zkvalitnění institucionální ochrany před diskriminací se zasazujeme i za hranicemi našich států, usilujeme o odstraňování nebo změnu diskriminačních zákonů, praxe a postojů a o snižování násilí a obtěžování založeného na diskriminaci. Chceme, aby všichni měli stejnou možnost participovat na fungování naší společnosti. Děláme to proto, že inkluzivní a tolerantní společnost je mírumilovnější a blahobytnější.

Kriminalizace LGBTI občanů a netolerance vůči nim jim upírá jejich lidská práva a oslabuje společnost. Násilí a šikana se tak mohou nekontrolovaně šířit, což pro dotčenou skupinu a jejich rodiny může mít vážné zdravotní a další následky.  

Anketa

Měl by Babiš přidat ministerstvům ČSSD 20 miliard, jak sociální demokraté požadují?

3%
97%
hlasovalo: 10503 lidí

10. srpna budou v Praze poprvé zaměstnanci našich ambasád hrdě společně pochodovat v průvodu Prague Pride za transparentem #diplomaté za rovnost, aby demonstrovali jednotu a solidaritu pražské diplomatické komunity s lidskými právy LGBTI komunity po celém světě. 

Všimněte si duhových vlajek na některých z našich ambasád a sledujte nás po celý týden na našich sociálních médiích. Připojte se k nám na letošním Prague Pride!“

Mezi oněch 11 signatářů patří následující země:

Albánie, Dánsko, Finsko, Francie, Izrael, Kanada, Kypr, Mexiko, Nizozemsko, Rakousko, Řecko, Spojené království, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a USA. Státy budou zastupovat na festivalu následující velvyslanci:

  • Albánie: Velvyslanec Ilirian Kuka
  • Dánsko: Velvyslanec Ole Frijs-Madsen
  • Finsko: Velvyslanec Jukka Pesola
  • Francie: Velvyslanec Roland Galharague
  • Izrael: Velvyslanec Daniel Meron
  • Kanada: Chargé d’Affaires a.i. Peter Stulken
  • Kypr: Velvyslanec Antonios Theocharous
  • Mexiko: Velvyslankyně Leonora Rueda Gutiérrez
  • Nizozemsko: Velvyslanec Kees Klompenhouwer
  • Rakousko: Velvyslanec Alexander Grubmayr
  • ŘeckoVelvyslanec Efthymios Efthymiades 
  • Spojené královstvíVelvyslanec Nicholas Archer
  • ŠpanělskoVelvyslanec Angel Lossada Torres Quevedo
  • Švédsko: Velvyslankyně Viktoria Li
  • Švýcarsko: Velvyslanec Dominik Furgler
  • USA: Velvyslanec Stephen King

Na sociálních sítích jednotlivých ambasád lze najít právě tyto zprávy.

Dánská ambasáda se hrdě přihlásila k připojení k festivalu

Stejně tak lze podobný status najít na Facebooku velvyslanectví Finska:

I Izrael mohl překvapit, když se připojil:

Podobný status lze vidět na ambasádě Kanady

Podobně ustanovené statusy bylo možné zhlédnout i na Facebooku nizozemské, britské, španělské, švédské a americké ambasády:

V komentářích u jednotlivých statusů byly i negativní reakce. Tomáš Beran napsal pod status Britského velvyslanectví v Praze:

„Ostudné“

Hubert Gruber napsal:

„Pevně doufám, že podobné akce podpoříte i na vašich ambasádach v Rijádu, Islamabádu atp.

Je vtipné, že si tu hrajete na podporovatele diverzity a svobody a ve Vaší zemi zavíráte nepohodlné lidi do kriminálu, viz případ pana T. Robinsona!!!“

Robert Metelec napsal pod status Facebooku Kanadské ambasády:

„Proč ne v Saúdské Arábii?“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: tle

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…