Dívám se do obličejů lidí, prozradil Zeman ve světoznámé firmě. A vysvětlil proč

16.04.2014 15:30

REPORTÁŽ Do světoznámé firmy Petrof v Hradci Králové, kde se vyrábí pianina a klavíry, zavítal ve středu dopoledne prezident Miloš Zeman. V rámci návštěvy Královéhradeckého kraje si prohlédl muzeum společnosti, promluvil s Janem Petrofem a setkal se se zaměstnanci, vše v doprovodu rodiny Petrofů.

Dívám se do obličejů lidí, prozradil Zeman ve světoznámé firmě. A vysvětlil proč
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Když mi dáte slušnou práci, dohodneme se, vtipkoval prezident

V hale na dřevovýrobu ho očekávalo několik desítek lidí. Pro prezidenta připravili výstavu všech částí výroby hudebního nástroje až do konečné fáze. Veškeré neopracované dřevěné části nástroje, hrající část, klavírní nohy i jednotlivé kroky výroby.

Kde se mračí, mají malou mzdu

„Když přijedu do nějaké firmy, dívám se do obličejů lidí. Divám se, jestli se smějí, nebo se mračí. Většinou tam, kde je úsměv, jsou mzdy relativně vysoké,“ rozesmál zaměstnance Miloš Zeman na uvítanou a pak jim pogratuloval.

„Chtěl bych vám blahopřát k jedné věci. Pracujete ve firmě, která je známá po celém světě. A nedělá bomby, granáty, tanky nebo něco, co zabíjí lidi, ale co dává lidem radost,“ sdělil k pracovníkům v hale.

Podotkl také, že se dnes vrátil do let svého mládí, když slyšel hrát patnáctiletého klavíristu. „Slyšel jsem koncerty, které jsem kdysi i sám hrával daleko hůře než on a teď už je jen poslouchám,“ vysvětlil prezident.

Když mi dáte slušnou práci, dohodneme se, vtipkoval prezident

Poděkoval také šesté generaci rodiny Petrofů a nejmladšímu čtyřletému Tomíkovi. „Za takových dvacet pět let v každém případě převezme vedení této slavné společnosti, která je známá po celém světě,“ řekl a popřál zaměstnancům, aby se jim dobře dařilo.

Na závěr ještě pobavil publikum: „Na ty mzdy se ještě podíváme, viděl jsem tu několik obličejů, co se mračilo,“ zavtipkoval Miloš Zeman a nechal se vyfotit se zaměstnanci. „Když mi přidělíte nějakou slušnou práci, tak se můžeme dohodnout,“ dodal nakonec.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…