Divoký První máj v Sasku. "Pravicoví radikálové" prý dokonce ohrožovali ministra

01.05.2016 17:10

V saském Cvikově narušili prvomájovou manifestaci údajní "pravicoví radikálové", kteří napadli ministra spravedlnosti Heiko Maase. Informoval o tom server České noviny.

Divoký První máj v Sasku. "Pravicoví radikálové" prý dokonce ohrožovali ministra
Foto: Rudolf Komár
Popisek: Protidemonstrace za přijímání uprchlíků a proti fašismu

Tribunu, z níž Maase promlouval, musela střežit policie. Incidenty jsou nahlášeny i ze saského Plavna, kde se levicoví aktivisté podle agentury DPA utkali s pravicovými extremisty. Podle policejního hlášení byly boje „masivní“.

Celý text je ZDE.

První květnový den vyšli do ulic německých měst především odboráři. Demonstrace organizovala hlavně odborová federace DGB, která na mítincích vyzývala k odporu proti xenofobii a pravicovému extremismu. Centrální manifestace se letos uskutečnila ve Stuttgartu, kde vůdce DGB Werner Hoffmann odsoudil pravicový populismus, který „nemá nic společného se sociální soudržností, spravedlností ani solidaritou“.

V centru Vídně se sešlo několik desítek tisíc lidí na demonstraci organizované vládními sociálními demokraty. Jejich předseda Werner Faymann byl ale po několika minutách projevu vypískán. Na shromáždění se podle agentury APA šířily letáky volající po Faymannově rezignaci a obměně stranického vedení. Demonstranti tak odpovídali na neschopnost vládní koalice reagovat na uprchlickou krizi. V nedávném prvním kole prezidentských voleb sociální demokraté i jejich koaliční partneři z Lidové strany (ÖVP) zcela propadli.


 

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…